Новий формат співпраці з Івано-Франківським ІТ Кластером

Сьогодні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась презентація нового формату співпраці з Івано-Франківським ІТ Кластером і лекція його очільника та керівника Івано-Франківського відділення SoftServe Любомира Ходака на тему «Оцінка поточного стану ІТ галузі».

Привітали гостя ректор ІФНТУНГ, проф. Крижанівський Є.І. та проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаш М.О. Зокрема, Євстахій Іванович зазначив, що залучення представників таких організацій до навчального процесу в університеті дозволить студентам отримати достатньо практичних знань, які необхідні для роботи у цій галузі, а компаніям це дозволить підготувати висококваліфікованих спеціалістів відповідно до потреб ринку.

Любомир Ходак розповів присутнім про те, як він бачить співпрацю з університетом, а також оцінив поточний стан ІТ газузі в Івано-Франківську. Любомир зазначив, що основна мета їхньої оргацізації ─ це розвиток Івано-Франківська через розвиток ІТ і співпрацю освіти, науки та бізнесу. Завдання ІТ Кластеру полягає у створенні сприятливих умов для розвитку ІТ середовищ, піддвищенні рівня ІТ освіти, збільшення кількості ІТ фахівців у Івано-Франківську,підтримці місцевої влади та інвесторів та ін.

Нагадаємо, що днями відбулося підписання Меморандуму про співпрацю ІФНТУНГ з ІТ Кластером. Ця подія ознаменувала початок афілійованого членства нашого університету в організації.

Довідково. Івано-Франківський ІТ Кластер ─ це група ініціативних ІТ компаній міста, які об’єднались, на громадських засадах, задля розвитку ІТ галузі міста Івано-Франківськ. Плідно співпрацюють з вишами міста, освітніми та бізнес організаціями, щоб досягти змін як в бізнес-середовищі так і в освітньому процесі. Об’єднані ідеєю співпраці в безпечних рівних конкурентних умовах. Івано-Франківський ІТ-кластер  засновано у 2015 році за ініціативи керівників найбільших 9 ІТ-компаній області.

 

Українська