На стадіоні ІФНТУНГ вперше пройдуть змагання всеукраїнського масштабу

15 жовтня на стадіоні спорткомплексу ім. А. П. Гемби Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу за підтримки Міністерства освіти і науки та за організації Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) та її філії в Івано-Франківській області вперше стартували змагання всеукраїнського масштабу – Чемпіонат України серед юнаків 2005-2006 р. н.

У змаганнях, які триватимуть 2 дні, беруть участь понад 600 учасників з усіх  областей  України. Вони розіграють 60 комплектів нагород у 24 видах легкоатлетичної програми. Напередодні в  ІФНТУНГ відбулись засідання Головної суддівської колегії з представниками команд та суддями чемпіонату України з легкої атлетики. 14 жовтня учасники мали можливість порозминатись та потренуватись перед змаганнями, відчути стадіон на «дотик».

І от, день змагань. Юні спортсмени вишикувались на урочисту церемонію відкриття. Більшість з них на Прикарпатті на змаганнях вперше. Воно й не дивно. Адже легкоатлетичний стадіон такого рівня, оновлений та відремонтований за державні кошти, відкрився зовсім нещодавно, й справедливо може вважатись спортивною перлиною краю. А сьогоднішні змагання – це бойове хрещення не лише для спортсменів, але й для стадіону ІФНТУНГ.

На відкриття перших на оновленому стадіоні ІФНТУНГ Всеукраїнських змагань з легкої атлетики завітали почесні гості, серед яких  ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський та перший проректор Олег Мандрик, начальник управління спорту Івано-Франківської ОДА Орест Оклієвич, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін, віцепрезидент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк, організаційний делегат ФЛАУ Віталій Матешко.

На правах господаря першим до спортсменів з привітальним словом звернувся ректор ІФНТУНГ: «Дорогі друзі! Бажаю перемоги та в майбутньому стати олімпійцями, щоб це був вдалий старт, бо сьогодні держава, обласна влада, ректорат, спортивні структури вклали у цей стадіон максимум, щоб ростити перспективних спортсменів та й просто здорову молодь. Ми хочемо, щоб ви реалізували свої спортивні амбіції та в майбутньому гідно представляли Україну на міжнародних змаганнях різного рівня. Бажаю вам не лише високих спортивних нагород, але й реалізувати себе й у професійній сфері. Наш університет може похвалитись не лише якісним стадіоном, але й якісною освітою!»

Привітання для спортсменів лунали від представників Івано-Франківської ОДА, НОК, ФЛАУ. Всі вони були одностайні у своїх побажаннях перемоги, високих результатів та успіху. Адже сьогоднішні юнаки та юнки стоять на початку своєї спортивної кар’єри, а за кілька років вони представлятимуть Україну на міжнародних аренах. І який вони покажуть результат залежатиме не лише від їхніх здібностей, але й від умов, в яких вони тренуватимуться та житимуть.

Привітала запальною піснею присутніх Заслужена артистка України Ірина Лончина. Уся університетська спільнота приєднується до привітань та бажає молодим спортсменам, щоб перемогли найсильніші!

Детальну інформацію про перебіг змагань та призерів можна відслідковувати на офіційному сайті Федерації легкої атлетики України.

Пряму трансляцію змагань можна переглянути на офіційному Youtube-каналі ФЛАУ, де у списку відтворення «Чемпіонат України-2020 серед юнаків» створені окремі вікна для ранкової та вечірньої сесій першого і другого днів змагань.

Для зацікавлених –  програма змагань.

 

 

Українська