На кафедрі військової підготовки ІФНТУНГ урочисто підняли Державний Прапор України

Державний Прапор є національним символом нашої держави. Під ним українці йшли до проголошення незалежності, тому для України природним є вияв пошани до своєї національної символіки.

З нагоди Дня Державного Прапора України на кафедрі військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу провели урочистий ритуал підйому Прапора.

Почесна місія підняти Державний Прапор сьогодні випала відмінникам навчання: курсанту взводу ВК-18-1 Галимському Олексію, командиру 1 вз. 1 роти курсанту Медведю Олександру, командиру 4 вз. 2 роти курсанту Грипасю Денису, командиру 3 взводу 3 роти курсанту  Балану Тарасу, командиру 6 взводу 3 роти курсанту Ковальській Анні.

Трагічні й водночас героїчні події останніх років перетворили національний прапор на справжнє знамено боротьби за свободу, демократію та незалежність. Державні Прапор, Герб та Гімн стали невід’ємною складовою нашого життя, вони гуртують нас в одне єдине ціле – українську націю. Під синьо-жовтим знаменом народилося і вже змужніло нове покоління вільних молодих людей, які сповідують свободу та європейські цінності. Ми пишаємося нашими державними символами, їхньою давньою славною історією та глибоким змістом. Вони надихають нас своєю потужною енергетикою на нові звершення.

Сьогодні, Державні Прапори, які здіймуться у всіх містах і селах України, розгорнуться у військових частинах та на кораблях, будуть майоріти на передових позиціях та на військовій техніці утвердять нас у вірі в перемогу та світле майбутнє нашої держави.

Бажаємо усім мирного, синього неба над головою та жовто-золотої від пшеничного колосся та соняшникового цвіту рідної землі під ногами!

Українська