На газовому ринку України – новинка!

У фокусі уваги медіапроєкту «Ukraїner» опинилась розробка ТОВ «Науково-виробнича фірма «Зонд», на якій функціонує філіал кафедр енергетичного менеджменту та технічної діагностики Івано- Франківського національного технічного університету нафти і газу. Мова про прилад «GAS-Hі-Q», що дає можливість визначати теплоту згорання природного газу.

Такий інтерес не випадковий, з огляду на систематичне подорожчання блакитного палива й постійні скарги споживачів на його якість. Адже вирішення проблеми знайдено. Розробники  «GAS-Hі-Q» запропонували відштовхуватися не від кубометрів спожитого газу, а від показників калорійності, котрі тепер можна легко виміряти з допомогою їхнього приладу. Він – завбільшки з валізку й скористатися цією технічною новинкою можуть як великі компанії, так і ОСББ, приватні особи.

Про аналізатор якості газу й ті зміни, які він уможливлює на ринку енергоресурсів, «Ukraїner» дізнавався у проректора з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Максима Карпаша. Пропонуємо відео до перегляду.

Фото: «Ukraїner» 

Українська