На Вченій раді ІФНТУНГ вшанували відомого прикарпатського нафтовика

Урочисте засідання Вченої ради Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, приурочене Дню працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, відбулося 7 вересня 2018 року в конференц-залі науково-технічної бібліотеки.  Відкрив засідання та привітав усіх з професійним святом ректор ІФНТУНГ, професор Крижанівський Є. І..

З привітаннями виступив й  проректор з наукової роботи, професор Чудик І. І. Він  презентував присутнім науковий потенціал університету, який успішно використовується для розвитку нафтогазової промисловості.

В рамках урочистого засідання дипломом про присвоєння звання почесного професора ІФНТУНГ вшанували  Петраша Івана Миколайовича. Він є автором 54 наукових робіт і 6 винаходів, присвячених проблемам видобування і транспортування нафти та газу, співавтором книг у цій сфері, член-кореспондент Гірничої академії наук. Іван Миколайович брав активну участь у спорудженні та експлуатації таких відомих трансконтинентальних газопроводів, як «Братерство», «Союз», «Уренгой-Помара-Ужгород», низки компресорних станцій, установок підготовки газу, газорозподільних станцій та об’єктів соціально-культурного призначення в містах Івано-Франківську, Долині, Богородчанах, Яремчі, Закарпатській та Одеській областях та Республіці Молдова. За високі трудові досягнення Івана Миколайовича нагороджено орденами «Знак Пошани», Трудового Червоного Прапора, орденом Свободи Чехословацької Республіки, Почесною грамотою Президії Верховної Ради України. Йому присвоєно звання «Заслужений працівник промисловості України», «Заслужений працівник Укргазпрому» та галузевими нагородами. Про славну діяльність І. М. Петраша багато добрих слів сказав під час свого виступу професор, доктор технічних наук Грудз В. Я. Тож згідно з рішенням Вченої ради університету від 31 серпня 2018 року (протокол №06/589) Петрашу Івану Миколайовичу присвоїли звання почесного професора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Ректор ІФНТУНГ під оплески присутніх вручив диплом та регалії почесному професору. Іван Миколайович був надзвичайно зворушений, він привітав усіх зі святом, побажав щастя, здоров’я і процвітання.

Академічний камерний оркестр Harmonia Nobile подарував прекрасну музичну атмосферу для всіх гостей та членів вченої ради.

Завідувач відділу аспірантури та докторантури ІФНТУНГ зачитав святковий наказ, відповідно до якого університет преміює викладачів та студентів до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.

Довідково. День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості — професійне свято працівників нафтової, газової, нафтопереробної промисловості та нафтопродуктозабезпечення України, яке відзначається щорічно згідно з Указом Президента № 302/93 від 12 серпня 1993 року в другу неділю вересня.

Презентація проректора з наукової роботи: perspektyvy_i_shlyahy_realizaciyi_nauky_v_universyteti.pdf

 

Українська