Налагодження співпраці з нафтогазовою компанією «MND» (Чеська Республіка)

6 жовтня 2015 року делегація Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ) у складі проректора з науково-педагогічної роботи, професора Олега Мандрика, директора інституту нафтогазової інженерії, доцента Олега Витязя та директора  інституту геології та геофізики, професора Валерія Омельченка з офіційним  візитом відвідала одну з найбільших європейських нафтогазових компаній – «MND» (м. Годонін,  Чеська Республіка), з якою у червні цього року університет підписав Меморандум про співпрацю.

В рамках виконання вимог Меморандуму, нафтогазова компанія «MND» призначила дві стипендії кращим студентам інституту нафтогазової інженерії та інституту геології та геофізики ІФНТУНГ. Зокрема, двоє кращих студентів-магістрів спеціальностей «Буріння свердловин» та «Геологія нафти і газу» сьогодні проходять практику у цій компанії.

У ході офіційного візиту було проведено зустрічі делегації з генеральним директором «MND» Збінеком Пармою, його заступниками, керівниками департаментів буріння, видобування, транспортування та геології нафти і газу.   

Під час зустрічей було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю університету з компанією, що включатиме в себе: проведення навчальних практик, майбутнє працевлаштування кращих випускників університету, стажування працівників компанії «MND» у Тренажерно-буровому центрі ІФНТУНГ, надання різного роду консультаційно-експертних висновків для компанії.

Співпраця з однією з найбільших у Європі нафтогазових компаній відкриває кращим студентам та випускникам університету перспективи реалізувати свій фаховий потенціал у професії. 

Делегація університету в лабораторії нафтогазової компанії «MND» (Чеська Республіка) (зліва-направо) – директор  інституту геології та геофізики, професор Валерій Омельченко, генеральний директор «MND Україна» Лукаш Зводінь, директор інституту нафтогазової інженерії, доцент Олег Витязь На виробничій базі бурового управління нафтогазової компанії «MND» (м. Годонін, Чеська Республіка). Справа – проректор з науково-педагогічної роботи, професор Олег Мандрик, зліва – директор  інституту геології та геофізики, професор Валерій Омельченко Члени делегації ІФНТУНГ на буровій вишці нафтогазової компанії «MND» (м. Годонін, Чеська Республіка) (зліва-направо) – директор інституту нафтогазової інженерії, доцент Олег Витязь, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Олег Мандрик, директор інституту геології та геофізики, професор Валерій Омельченко Члени делегації ІФНТУНГ відвідали підземні сховища газу на підприємстві нафтогазової компанії «MND» (м. Годонін, Чеська Республіка) (зліва-направо) – директор інституту нафтогазової інженерії, доцент Олег Витязь, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Олег Мандрик, директор інституту геології та геофізики, професор Валерій Омельченко Робоча зустріч делегації ІФНТУНГ з генеральним директором «MND Чехія» Збінеком Пармою

Українська