Навчальні візити в рамках проекту SpinOff

 З 20 по 24 жовтня 2014 року в рамках проекту TEMPUS (530158-TEMPUS-1-2012-1-SE-TEMPUS-SMHES "Support of innovations through improvement of regulatory framework for higher education in Ukraine" (Підтримка інновацій через покращення законодавчої бази для вищої освіти в Україні) відбулися навчальні семінари та тренінги зі створення офісів трансферу технологій в Університеті Лунду (м.Лунд, Швеція) та в Гданському університеті технології (м.Гданськ, Польща).

Від ІФНТУНГ участь в заходах взяв доцент кафедри ЕП та зав.лабораторії ІВ доц.Гладь І.В. 

Метою участі в також заходах є інформаційна підготовка персоналу до створення офісів підтримки трансферу технологій в університетах-українських партнерах проекту.

 

Учасники навчального семінару в Університеті Лунду (зліва-направо) - Олена Хіменко (Національна металургійна академія України), куратор групи Крейг Мітчел (Лундський університет), Катерина Гудим (Технопарк "Машинобудівні технології"), Євген Смірнов (Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського), Іван Гладь (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу) Учасники навчального семінару в Університеті Лунду (зліва-направо) - Євген Смірнов, Олена Хіменко, Катерина Гудим, Іван Гладь В фойє Лундського університету Лундська площа Бізнес-інкубатор Лундського університету Обсерваторія Лундського університету Лундський собор Центральна вулиця м. Лунд  Старовинні вулиці м. Лунд Семінар в  Гданській політехніці Тренінг в Гданській політехніці Учасники навчального семінару в Гданському університеті технології (зліва-направо) - Іван Гладь, Євген Смірнов, Олена Хіменко, Катерина Гудим, Кжиштоф Маліцкі та Деміан Кузнєвскі (CEO Excento Co) Виставка досягнень Гданської політехніки  ​Головний корпус Гданської політехніки Пішохідна вулиця старого Гданська  Вежа старого Гданська ​Гданська вежа, вид з підніжжя Старовинна каравела у Гданському порту

 

У період з 20 по 24 жовтня 2014 року відбувся навчальний візит українських партнерів в університет Ковентрі і в Політехнічний інститут в м.Порту (партнери проекту SpinOff) в рамках проекту TEMPUS 530158 «Підтримка інновацій через вдосконалення законодавства у сфері вищої освіти України», що фінансується Європейським Союзом.

Україна була представлена Національною металургійною академією України (національний координатор), Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, Донецьким національним університетом економіки і торгівлі, Одеською національною юридичною академією та технопарком «Машинобудувіні технології».

Метою візиту було отримання практичних навичок і знань в галузі управління інтелектуальною власністю в університеті, для того, щоб набуті навички застосовувати в створенні довідкових служб по передачі знань в українських університетах, що беруть участь в цьому проекті.

Працівники університету Ковентрі та Порту поділились своїм досвідом у сфері комерціалізації інтелектуальної власності. Основний наголос робиться на роль прикладних досліджень та способи заохочення студентів до можливостей розвитку власного бізнесу та набуття підприємницьких навичок. Слід відмітити, що основним правилом розробки патентів є їх комерціалізація. Працівники університету впроваджують різні конкурси новаторських ідей, а для переможців дають грошову та юридичну підтримку на їх перших кроках назустріч бізнесу.

У ході навчального візиту вдалось зав’язати багато нових контактів для реалізації нових проектів у сфері освіти, науки та інновацій.

Від ІФНТУНГ у візиті взяла участь аспірант, асистент каф.ТДМ Попович О.В.

 

Українська