Навчальний візит в Королівський технологічний університет м.Стокгольма (Королівство Швеція)

В рамках проекту TEMPUS (543966-TEMPUS-1-2013-1-BE-TEMPUS-JPCR) ”Higher engineering training for environmentally sustainable industrial development (HETES)”  у період з 18 по 22 травня відбувся навчальний візит завідувачів кафедр Інституту будівництва, архітектури і туризму: інженерної і компютерної графіки професора Шкіци Лесі Євстахівни та туризму професора Архипової Людмили Миколаївни в Королівський технологічний університет (КТH) м.Стокгольму у Швеції.

Окрім ІФНТУНГ в навчальному візиті також прийняли участь представники Національної металургійної академії України та Криворізького національного університету.

Українським науковцям читали лекції з особливостей освітнього та наукового процесу у Європейських країнах на прикладі Швеції; кафедра промислової екології презентувала виконані й діючі проекти з систем екологічного менеджменту, стратегічних іновацій у будівництві «розумних» міст, заснованих на найсучасніших технологіях рециклінгу, переробки й утилізації відходів, будівництва й архітектури з підвищеними показниками енергозбереження.

В процесі візиту презентувалась комунікаційна енергетична платформа Королівського технологічного університету, система взаємодії різних освітньо-наукових структур для єдиної мети – сталого розвитку міста. Було проведено екскурсійно-пізнавальний візит у Hammarby Sjostad - новозбудований район Стокгольму, піонер на Європейських теренах, в якому показово реалізований принцип сталого розвитку й впроваджені найсучасніші екотехнології.

Отже, тепер Європейські ініциативи у інженерній освіті для сталого розвитку будуть запроваджуватись для навчання студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

 

 

Українська