Майстри «малої ракетки» розпочинають боротьбу за медалі ХІІ літньої Універсіади України-2015

6 квітня 2015 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ) стартував чемпіонат України серед студентів з настільного тенісу, що проходить в рамках програми ХІІ літньої Універсіади України 2015 року.

Як розповів тренер-методист Центральної школи вищої спортивної майстерності Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Балан, у Чемпіонаті візьмуть участь 19 збірних команд 17 областей України. Загалом 76 найкращих студентів-спортсменів українських ВНЗ, що входять до складу збірних команд, зійдуться в запеклому поєдинку за призові місця.

Програма чемпіонату України з настільного тенісу серед студентів передбачає проведення змагань впродовж шести днів:

06 квітня 2015 року

День приїзду учасників Чемпіонату.
15:00-18:00 – Тренування перед початком змагань.

07 квітня 2015 року

09:00 – Парад-відкриття змагань. Командні змагання серед жінок і чоловіків.

08 квітня 2015 року

09:00 – Командні змагання серед жінок (продовження) та змагання в парному розряді серед жінок.
15:00 – Командні змагання серед чоловіків (продовження) та змагання в парному розряді серед чоловіків.

09 квітня 2015 року

10:00 – Змагання в парному розряді серед жінок та командні змагання серед жінок (фінал).
14:00 – Змагання в парному розряді серед чоловіків та командні змагання серед чоловіків (фінал).
18:00 – Змагання в змішаному парному розряді.

10 квітня 2015 року

10:00 – Змагання в особистому розряді серед жінок.
14:00 – Змагання в змішаному парному розряді (фінал).
15:30 – Змагання в особистому розряді серед чоловіків.

11 квітня 2015 року

10:00 – Змагання в особистому розряді серед жінок і чоловіків.
14:00 – Нагородження призерів змагань. Парад-закриття змагань.
 

Суддівська колегія Чемпіонату: Володимир Мельничук, головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії з настільного тенісу (м. Івано-Франківськ), Володимир Прокопюк, суддя міжнародної категорії з настільного тенісу (м. Львів) та Ігор Майовка, суддя національної категорії з настільного тенісу (м. Львів).

6 квітня відбулося засідання мандатної комісії, за участю тренера-методиста Центральної школи вищої спортивної майстерності Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Олександра Балана, начальника Івано-Франківського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайла Стефанківа, завідувача кафедри фізичного виховання і спорту ІФНТУНГ Віри Улізько, членів суддівської колегії та представників команд, на якому було затверджено програму змагань, обговорено організаційні заходи тощо.

Своїми очікуваннями від Чемпіонату поділилася старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Тетяна Глоба, котра разом зі студентами приїхала на змагання: “На цьогорічний чемпіонат з настільного тенісу, що проводиться в рамках ХІІ літньої Універсіади України, ми привезли збірну команду області. До складу команди входять двоє студентів з Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, студентка з Дніпропетровської державної фінансової академії та студент Дніпропетровського інституту фізичної культури. Троє з наших студентів – майстри спорту, ще одна студентка – кандидат в майстри спорту. Всім добре відомо, що в спорті перемагає найсильніший, тому ми налаштовані на боротьбу! Докладемо всіх зусиль аби перемогти!”.

Учасниця змагань майстер спорту з настільного тенісу, студентка Дніпропетровської державної фінансової академії Лілія Зайцева розповіла про свої враження від першого дня Чемпіонату: “Сьогодні перший день Чемпіонату – день фінальної підготовки до змагань, тож ми тренуємось, звикаємо до залу. Хочу відзначити, що ми приємно здивовані комфортними умовами в Національному технічному університеті нафти і газу. Тут є все, що нам потрібно – просторий зал для тренувань, велика кількість тенісних столів, чудове освітлення та температура в приміщенні. Ми задоволені організацією Чемпіонату, місцем проведення. Ще дуже хочемо більше побачити Івано-Франківськ, відвідати пам’ятки історії та культури, адже ми тут не вперше, але зазвичай не вистачає часу, щоб по-справжньому відчути атмосферу міста”.

Отже, 7 квітня 2015 року в Івано-Франківському національному технічному університету нафти і газу відбудеться офіційне відкриття чемпіонату з настільного тенісу серед студентів українських ВНЗ за програмою ХІІ літньої Універсіади України. Після 6-ти днів змагань на підставі результатів Чемпіонату буде сформовано збірну команду України з настільного тенісу, яка відправиться захищати спортивну честь Україну на Чемпіонаті світу з настільного тенісу, що проводитиметься в Кореї в рамках Всесвітньої літньої Універсіади 2015.

  

 

 

Українська