Майбутнє твориться сьогодні!

У Науковому містечку "Нова енергія" 25 квітня відбулося загальноміське свято "Цікава фізика", на якому відзначено та нагороджено кращих учнів та вчителів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти міста.

З метою формування пізнавальних інтересів школярів, вміння працювати з різними джерелами інформації, підвищення ефективності навчання та залучення учнів до проведення фізичних експериментів упродовж березня – квітня у місті Івано-Франківську проводився конкурс відеоробіт "Цікава фізика". У ньому взяли участь 47 учнів із 18 закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти міста. Це була справжня феєрія талантів, творчої думки дітей та їх експериментальних навичок.

Безсумнівно, визначити найкращих учасників було дуже важко, адже усі роботи надзвичайно змістовні.

Із привітальним словом до учасників Конкурсу звернулися методист інформаційно-методичного центру Ольга Солом’яна та голова журі, кандидат фізико-математичних наук, професор Любомир Никируй, який зазначив: "Сьогодні ви показали свої неабиякі здібності, і нам є ким пишатися". Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Максим Карпаш нагородив юних фізиків дипломами Департаменту освіти та науки, а переможців — цінними призами. Максим Олегович зазначив, що в нас справді є потужний потенціал творчої та обдарованої молоді нашого краю.

Від "Нової енергії" журі визначило переможцями учнів СШ №1 — Олександра Кутицького та Владислава Керкера. Назва роботи " Стоячі хвилі ".

Департамент освіти і науки визначив своїх переможців — учнів школи №28 Назарія Баскевича, Яну Гринчишин та Христину Дем'янюк. Назва роботи " Диво інерції "

Також на свято завітали директор вищого професійного училища №21 Михайло Баб’як, який постійно підтримує ініціативи, спрямовані на розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління. Приємні хвилини для гостей створили виступи художніх колективів Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості.

 

 

Українська