Магістри архітектури та будівництва ІФНТУНГ стартували у професійне життя

У наймолодшому в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу Інституті архітектури, будівництва та енергетики – знакова події: перший випуск магістрів спеціальності «Архітектура» та «Будівництво» (для спеціальності «Будівництво» це ще й взагалі перший випуск) в урочистій обстановці отримав дипломи.

Щасливих дипломованих фахівців прийшли привітати та вручити дипломи проректор з науково-педагогічної роботи Мандрик О. М., директор ІАБЕ Мазур М. П., заступник директора  ІАБЕ  Василишин Я. В., голова Спілки архітекторів Івано-Франківської області та доцент кафедри  архітектури та містобудування Капак М. М., завідувач кафедри будівництва Артим В. І.

Реалізувати та розвивати себе у професій, працювати на Батьківщині та заради неї закликав магістрів у своєму вітальному слові Олег Миколайович Мандрик:

«Університет зробив великий поступ у сфері ваших спеціальностей. Вдалось не лише акредитувати ваші професійно-освітні програми за рівнем магістра, але й  за п’ять років згуртувати висококваліфікований професорсько-викладацький склад, створити для якісного навчання макетну майстерню, організувати гідну практику для студентів. І це свідчить, що рівень ІФНТУНГ у цій царині є високим».   

Зворушливими виявились спільні спогади викладачів і сьогодні вже колишніх студентів після короткого екскурсу у минуле – створення і становлення Інституту, який зробив Мазур М. П.:

«Було по-різному. Молодий інститут відчував на перших порах і брак кадрів, і методичної літератури. Але сьогодні ми повністю обходимось своїми кадрами і силами. І мене тішить мультидисциплінарність  нашого інституту: адже архітектура, будівництво та енергетика дуже пов’язані, бо будь-яку споруду треба не лише спроектувати та збудувати, але й зробити енергоефективною та енергозберігаючою».  

Бурхливими оплесками зустріли присутні заступника директора  ІАБЕ  Василишина Я. В., який по-батьківському піклувався про студентів усі п’ять років. Сьогодні для ровесників ІАБЕ він знайшов багато теплих слів, бажаючи їм щасливого професійного та особистого життя.

Налаштував випускників працювати на благо української архітектури, змінювати на краще наші міста і села, креативно проектувати та якісно будувати Капак М. М.

Опісля новоспеченим магістрам з напутніми словами вручили дипломи, задля яких вони невтомно працювали. Проте, як зізнались  у розмові відділу інформації та зв’язків з громадськістю випускники, освіта – це тільки добрий старт, з якої починається робота.

Магістр-архітектор Петро Мосяк та магістр-будівельник Владислав Бартко розповідають, що визначальним у виборі університету чи спеціальності став досвід або фах батьків. І вони не пошкодували.

«Крім хороших викладачів, змістового і цікавого навчання, я зміг поринути у справжнє студентське життя – брав активну участь у роботі науково-практичних  конференцій, Клубу веселих і кмітливих, а ще пройшов стажування за проектом Urban Space з благоустрою рідного міста. Одним словом, тут завжди щось відбувалось і мені цього бракуватиме», - зазначив Петро Мосяк.

Цю ж думку підхоплює Владислав Бартко: «Студентські роки пролетіли швидко. Згадуєш як вчився, якісь проблемні моменти. Але воно було того варте, бо сьогодні я поповнив лави нашої будівельної династії: мій батько – будівельник, брат – архітектор. Тож плани на майбутнє великі. Хороший старт ми отримали в ІФНТУНГ. Майбутнє залежить від нас!»  

 Вітаємо і ми наших випускників, фах яких належить до наймирніших! Архітектори і будівельники покликані творити і розбудовувати! Тож використайте свої знання та вміння на користь нашого міста, Прикарпаття, Країни! Хай Ваш професійний успіх  увійде у золоті фонди України та світу!

 

Українська