Литовська делегація в гостях у ІФНТУНГ

До Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітали представники Університету Вітовта Великого (м.Каунас, Литва). Литовська делегація у складі декана факультету природничих наук Університету Вітовта Великого С. Міцкевічюса, директора науково-інноваційної компанії «Фраза» К.Гедвіласа й директора Міжнародного благодійного фонду «ЄвроАзія» (Україна) О.Іващенка зустрілась із проректором з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ М.Карпашем, директором Центру міжнародного співробітництва А.Вороничем та директорами інститутів ІФНТУНГ. У колі інтересів зарубіжних гостей – співпраця з Інститутом природничих наук і туризму, Інститутом економіки та менеджменту, Інститутом інформаційних технологій.

Їхні напрацювання цікаві як освітянам, так і галузевим практикам, що зумовлено їхньою спеціалізацією. Зокрема, діяльність компанії «Фраза», зосереджена на розв’язанні проблеми очищення стічних вод від забруднень важкими металами; створенні хімічних систем дезактивації залишків пестицидів із поверхонь технічного обладнання й промивних вод із перспективою використання подібних систем під час ліквідації аварійних ситуацій, пов’язаних із витоком отруйних речовин тощо.

Триває обговорення напрямків майбутньої співпраці з представниками адміністрації та інститутів ІФНТУНГ. В програмі візиту передбачено ознайомлення литовських гостей з колекцією Геологічного музею, відвідання лабораторій університету, бурового тренажерного центру, наукового містечка «Нова енергія», а також екскурсію містом.

Українська