Консультуємо майбутніх підприємців з питань ведення бізнесу

5 жовтня поточного року в рамках співпраці з Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківським міським центром зайнятості та Державною податковою інспекцією м. Івано-Франківська в приміщенні Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор», що функціонує на базі Інституту економіки та управління у нафтогазовому комплексі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, відбувся навчально-просвітницький семінар для безробітних осіб, які виявили бажання відкрити власну справу.

Вказані особи перебувають на обліку в Івано-Франківському міському центрі зайнятості та на безкоштовні основі отримують бізнес-послуги у ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІнЕУ ІФНТУНГ. На семінар було запрошено не лише безробітних івано-франківців, але і вимушених переселенців та демобілізованих з АТО, які також виявили бажання започаткувати підприємницьку діяльність.

На початку семінару було представлено загальну інформацію стосовно відкриття бізнесу, щодо складання та захисту бізнес-плану (консультувала фахівець відділу активної підтримки безробітних Наталія Гривнак). Також безробітні мали змогу поспілкуватися з представником «Бізнес-Інкубатора» Уляною Бережницькою, яка представила ті послуги, якими підприємці-початківці можуть скористатися на пільгових умовах в рамках налагодженої співпраці з державними структурами. 

Безпосередньо про вибір системи оподаткування слухачам розповіла начальник відділу комунікацій ДПІ у м. Івано-Франківську Галина Яремко. Вона ознайомила присутніх з порядком ведення бізнесу на загальній та спрощеній системі оподаткування, детально зупинившись на характеристиці трьох груп та критеріях щодо віднесення платників єдиного податку до цих груп. Йшлося і про порядок застосування РРО «спрощенцями». У своєму виступі посадовиця також наголосила на дотриманні суб’єктами господарювання трудового законодавства, зокрема недопущенні виплати найманим працівникам зарплати в «конвертах» та нижче встановленого законодавством рівня.

Під час семінару Галина Яремко запросила майбутніх платників податків на День відкритих дверей до міської ДПІ.

Захід відбувся в рамках Меморандуму про співпрацю між ДПІ у м. Івано-Франківську та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, підписаним у вересні цього року.

Навчальний семінар з питань відкриття та ведення підприємницької діяльності Щодо вибору системи оподаткування консультує начальник відділу комунікацій ДПІ у м. Івано-Франківську Галина Яремко Представник ДПІ у м. Івано-Франківську Галина Яремко представляє особливості ведення бізнесу на загальній та спрощеній системі оподаткування

Українська