Кожен фініш – це новий старт!

Сьогодні, 9 липня, у Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Інституту економіки та менеджменту  газу відбулось урочисте вручення сертифікатів учасникам навчальних курсів – з основ програмування для учасників АТО/ООС, а також – з основ комп’ютерної грамоти для осіб пенсійного віку – власників картки івано-франківця. Загалом, сьогодні більше як три десятки учасників курсів стали сертифікованими фахівцями, а також знайшли нових друзів і наставників. Організатори відзначають високу активність та потребу такого навчання саме для цієї категорії населення. Адже для учасників АТО/ООС – це соціальна адаптація та підвищення їхніх можливостей при працевлаштуванні, а для пенсіонерів – це самостійне обслуговування власних банківських карток, оплата комунальних послуг в онлайн-режимі, використання мобільних додатків та соціальних мереж, що значно полегшує побут. Про популярність курсів свідчить також той факт, що уже на сьогодні є більше сотні заяв від бажаючих долучитись до навчання.

Зважаючи на затребуваність, курси уже декілька сезонів поспіль успішно працюють на безоплатній основі завдяки договорам про співпрацю між Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та ІФНТУНГ, за підтримки міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, Управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету та управління праці Івано-Франківської міської ради. Курси проходять за організації ЦРП «Бізнес-Інкубатор» і кадрового забезпечення кафедри підприємництва та маркетингу. Відзначимо, що протягом 2016-2019 рр. навчання з курсу «Основи комп’ютерної грамоти» для осіб пенсійного віку успішно завершили 124 особи, з курсу «Основи програмування» для учасників АТО/ООС 62 особи.

Сьогодні випускники не жаліли теплих слів для організаторів і виконавців курсів, відзначили високий професіоналізм викладачів і вміння донести потрібну інформацію до кожного. Автори програми курсів – Ірина Перевозова та доцент кафедри інженерії програмного забезпечення  Роман Храбатин й асистент Любов Саманів, розробили їх таким чином, щоб зробити навчання максимально ефективним і доступним. Щирі слова подяки лунали й на адресу завідувачки ЦРП «Бізнес-Інкубатор» Уляни Бережницької та викладачів кафедри підприємництва та маркетингу Оксани Василик, Надії Даляк та Христини Обельницької.

У теплій атмосфері сертифікати випускникам традиційно вручив міський голова Руслан Марцінків, котрий привітав присутніх із успішним закінченням навчання і відзначив: «Вчитись потрібно завжди, незважаючи на вік і щоденні клопоти – це основне, що ми маємо розуміти!»

Отож, вітаємо сьогоднішніх випускників, які здобули нові знання й практичні навики, зумівши здолати свою невпевненість і сумніви. Вітаємо й організаторів, адже для них це черговий успіх у досягненні основної мети – професійного розвитку особистості.

Українська