Книга як стиль життя

13 квітня 2016 року в рамках проголошеного ЮНЕСКО Всесвітнього дня книги та авторського права, який  щорічно відзначається 23 квітня у 190 країнах світу, кафедра філології та перекладу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу спільно із студентами спеціальності «Переклад» провела виховний захід – зустріч книголюбів  «Читаю – отже, я існую!». Адже це свято своїм справедливо вважають не тільки автори, видавці, вчителі, бібліотекарі, але й перекладачі.

Організатори заходу - завідувач кафедри філології та перекладу, проф. Когут О. В., доц. Мельник О. М., викл. Веселовська Н. В., залучаючи студентів І та ІІ курсів напряму підготовки «Філологія», ставили перед собою просвітницькі цілі з  урахуванням того, що книги є найбільшим засобом поширення знань, найбільш надійним способом їх збереження.  

Студенти груп ПФ-15 та ПФ-14 створили низку презентацій, в яких пропагують книгу та переваги читання. Серед тем студентських робіт «І фізики, і лірики (професії письменників)», «Фільм чи книга? Екранізована класика», «Шевченко мовами світу», «Рекорди та дивовижі у світі книг», «Результати анкетування: особистий досвід читача» та ін. Креативність студентів проявилась і при створенні мотиваторів читання (світлин зі слоганами).

Родзинкою заходу стало інтерв’ю, яке студенти гр. ПФ-14-1 взяли у завідувача кафедри вищої математики, проф.  Василя Мойсишина,  зацікавившись його поетичним доробком.  Він – автор збірок поезій «Тірас» (2000)«Бескид» (2006), «Коло» (2013), кількох добірок віршів, опублікованих у періодиці.

Студенти- та викладачі-книголюби організували книжкову виставку  найцікавіших новинок сучасної літератури, зокрема перекладів творів з англійської, французької, польської мов.

 

Українська