Кафедра військової підготовки урочисто відзначила День захисника України

14 жовтня 2017 року вся країна відзначала День захисника України – свято оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії, наших мужніх військових, захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Урочистості з нагоди Дня захисника України пройшли й на кафедрі військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, для офіцерів та курсантів якої це свято є особливим: адже серед учасників бойових дій на сході України були й офіцери кафедри, викладачі, працівники, студенти нашого університету. Розпочалось свято Гімном України. Зі словами привітання до курсантів, офіцерів, воїнів АТО, присутніх на заході, звернулись Перший проректор ІФНТУНГ Козак Ф. В. та  завідувач кафедри військової підготовки, полковник Вязніцев Ю. В. У своїх виступах вони підкреслили вагомість внеску наших військових в обороноздатність країни та високий фаховий рівень підготовки випускників-курсантів КВП. Слова подяки пролунали на адресу університетських атовців, які вистояли у нелегкому протистоянні з ворогом, а полеглих в зоні АТО студентів – Тараса Зозулю та Андрія Прошака вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до встановленого в університеті на їхню честь пам’ятного знаку.

Опісля було зачитано накази про нагородження наших доблесних військових. З нагоди свята Подяку Президента України «Учасник АТО» отримали Куровець С. С. (завідувач кафедри геології та розвідки нафтових та газових родовищ), Буй В. В. (завідувач лабораторією інженерної та комп’ютерної графіки), Савин В. А. (столяр V розряду відділу капітального та поточного ремонту). Грамотами начальника гарнізону були відзначені й інші учасники АТО: Басараба Ю. Б. (доцент кафедри загальної та прикладної фізики), Грабчук А. Б. (викладач кафедри фізичного виховання та спорту), Рибіцький І. В. (доцент кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики), Щепанський М. І. (асистент кафедри розробки та експлуатації нафтових та газових родовищ). Різними нагородами були відзначені також адміністрацією ІФНТУНГ викладачі і кращі курсанти.

Присутні мали можливість побачити виправку курсантів, які промарширували по плацу, обладнання аудиторій для підготовки військових фахівців служби пально-мастильних матеріалів, а також познайомитись з роботою польової кухні.

Насамкінець делегація кафедри військової підготовки взяла участь в ювілейній мистецькій академії, присвяченій 75-й річниці УПА та Дню захисника України, яка відбулась в Івано-Франківському обласному  музично-драматичному театрі ім. Івана Франка.

Українська