З королівськими почестями до лав нафтовиків!

Королева Нафти зібрала своїх «підданих» на головній площі Національного технічного університету нафти і газу з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, який відзначатиметься цьогоріч 8 вересня. Адже понад 50 000 випускників нашого університету реалізовують майже всі найбільші проекти в енергетичній галузі – це створення найбільшої у світі газотранспортної системи, проектування і спорудження великих магістральних нафтогонів, освоєння нафтових і газових родовищ України та інших країн світу.

Вже традиційно в переддень свята в ІФНТУНГ відбувається посвята нафтою студентів-першокурсників нафтогазових спеціальностей. На урочистість зібралась чимала спільнота працівників нафтогазової галузі, а також викладачі й працівники університету, які ведуть майбутніх нафтовиків складними лабіринтами цієї прекрасної, але водночас відповідальної професії до кар’єрного зростання.

З привітальним словом до студентів звернувся перший проректор університету О. М. Мандрик. Вітали присутніх й випускник ІФНТУНГ, а сьогодні інженер з розробки родовищ НДІ ПАТ «Укрнафта» Н. М. Гедзик, директор Інституту нафтогазової інженерії О. Ю. Витязь. Усі промовці бажали першокурсникам набиратись знань, реалізуватись в нафтогазовій професії, та пам’ятати про її значення для нашої Батьківщини.

З нагоди професійного свята були нагороджені викладачі та кращі студенти нафтогазових спеціальностей. Медаллю «За заслуги перед ІФНТУНГ» нагороджено проф. Кондрата Р. М. (кафедра видобування нафти і газу), проф. Воробйова М. С. (кафедра технічної механіки), доц. Кострибу І. В. (кафедра нафтогазових машин та обладнання), медаллю «Ветеран ІФНТУНГ» – доц. Кочкодана Я. М. (кафедра буріння свердловин). Було вручено також грамоти та висловлено подяки.

А тоді до своїх обов’язків приступила  Її Величність Королева Нафти. Привітавши студентів, вона віддала наказ запустити верстат-гойдалку, щоб добути карпатську нафту для посвяти першокурсників у нафтовики. З її рук кубок з нафтою студентам передали директори: науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології – Тершак Б . А., Інституту природничих наук і туризму – Омельченко В. Г., Інституту інженерної механіки – Романишин Л. І.

Після занурення руки в нафту вони потисли кожному першокурснику руку. Тож в ІФНТУНГ з’явилась нова когорта нафтовиків, як поспішили до столу студентського відділення міжнародної  організації інженерів нафтовиків SPE, щоб отримати іменні сертифікати, які засвідчують посвячення.

Учасників та гостей свята розважали піснями студентка ІНГІ Олеся Заячківська та працівниця університету Каріна Іванюк. Оплесками зустрічали й колектив сучасного танцю університету «D. Crew».

А святкове дійство відбулось завдяки працівникам Центру культури та дозвілля студентів ІФНТУНГ та ведучому – голові Студентського Парламенту Владиславу Коркіну.

Вітаємо новоспечених нафтовиків з професійним святом!

Більше фото за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1ruru64gjzau8v97S30IcIRqeioEQ138V

 

 

 

Українська