Зустріч з волонтером Корпусу Миру – Еріком Файном

Сьогодні, 3 грудня, студенти, аспіранти та викладачі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу мали чудову нагоду поспілкуватись з безпосереднім носієм американської культури, волонтером Корпусу Миру, випускником Єльського університету – Еріком Файном.

Запрошений гість родом із Чикаго (штат Іллінойс). В одному із найпрестижніших американських  університетів Ерік Файн вивчав економіку, фінанси й геофізику. Після навчання працював у сфері консалтингу. Крім того, Ерік є волонтером Корпусу Миру. Цієї осені він приїхав до Івано-Франківська, щоб два роки працювати в Управлінні інвестиційної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради й допомагати місту в проектах міжнародної співпраці.

Привітав гостя у стінах ІФНТУНГ проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаш М. О., який наголосив на важливості тематики заходу й зазначив, що американський досвід у сфері креативної економіки є доволі цікавий та актуальний для України.

Разом з Еріком Файном в університет завітав колишній випускник, начальник Управління інвестиційної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк. Ігор Ярославович відзначив: «Мені надзвичайно приємно знову перебувати в рідному університеті. Сподіваюсь ця зустріч буде корисною як для студентів, так і для викладачів ІФНТУНГ. Хочу вам сказати наступне: в житті завжди потрібно мати активну позицію, шукати щось нове. Тому в Управління інвестиційної політики ми запросили волонтера Корпусу Миру США – Еріка Файна. Надіємось, що такі нововведення принесуть плідні результати».

Найінформативнішою зустріч видалась для студентів Інституту економіки та менеджменту. Адже, під час лекції Ерік ділився досвідом з бізнесу, економіки та фінансів. Зокрема, розповідав про те, як правильно здійснити аналіз ринку, розглядав цікаві стратегії просування нових продуктів, обговорював нові виклики у бізнес-середовищі. Також фахівець розглянув нові ринкові можливості для України. На думку Еріка Файна багато бізнесменів з Чикаго потенційно могли б інвестувати в Івано-Франківськ. Однак, поки що він не може сказати в яких саме сферах можлива така колаборація. Адже для цього, на думку Еріка, потрібно пожити в місті деякий час. Фахівець висловив сподівання, що інформація, яку він сьогодні поширив присутнім на зустічі, стане корисною та пригодиться їм в роботі й навчанні.

Після зустрічі зі студентами гостю провели цікаву екскурсію університетом та Науковим містечком "Нова Енергія".

Довідково. Корпус Миру працює в 21 області України. Українська програма найбільша у світі серед всіх програм Корпусу Миру США. З 1992 року, відколи організація працює в Україні, тут відслужили понад 3 тисячі волонтерів. Загалом, Корпус Миру працює у більше ніж 120 країнах світу, фінансується коштом американських платників податків.
На Прикарпатті волонтери Корпусу Миру працюють сьогодні в Івано-Франківську, Яремчі, Рогатині, Городенці, Надвірній, Калуші.

Також, в рамках зустрічі, відбулось нагородження кращих студентів Інституту економіки та менеджменту, які взяли участь у І турі олімпіади з економіки, яку організувала кафедра прикладної економіки. Грамоти вручали проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Мандрик О. М. та директор Інституту економіки та менеджменту, проф. Дзьоба О. Г.

 

Українська