Енергетична ефективність в будинках та технологіях – базовий напрям ІІІ Міжнародної науково-технічної конференції в Кельце

 З успіхом пройшла Третя міжнародна науково-технічна конференція «Актуальні проблеми відновлюваної енергетики, будівництва та інженерії навколишнього середовища», організована Келецьким технологічним університетом (Польща) у співпраці  Загребським університетом (Хорватія), Університетом Жиліна (Словаччина), Кошалінською політехнікою (Польща), Національним університетом України «КПІ». Головним організатором конференції була кафедра відновлюваної енергетики, енергоефективних споруд та інженерних мереж (ЕСМ, завідувач – проф. Анатолій Павленко) Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Базовим напрямом конференції є енергетична ефективність в будинках та технологіях.

В науковому форумі взяли участь 86 науковців з 28 університетів Польщі, України, Словаччини, Чехії, Хорватії, Швеції. Конференція представлена у 6-ти секціях:

  1. Відновлювана енергія
  2. Теплофізика будівель
  3. Інженерія навколишнього середовища
  4. Будівництво
  5. Геодезія
  6. Сучасні ГІС.

Серед важливих сучасних питань представлені проблеми  моделювання теплоенергетичного устаткування та технології, які базуються на використанні відновлювальних та альтернативних джерел енергії; одержання, передачі і ефективного та екологічного використання різних видів енергії;  енергетичного аудиту та енергозбереження; моніторингу енергоспоживання об´єктів різного призначення; енергетичного менеджменту; теплогазопостачання, вентиляції, опалення і кондиціонування повітря будівель і споруд різного призначення; забезпечення комфортних умов у будівлях і спорудах із залученням вторинних і поновлюваних джерел енергії (сонячна енергія, енергія вітру, теплота витяжного повітря, ґрунту, води, атмосферного повітря тощо).

Конференція відбувалася в унікальному навчальному корпусі Келецької політехніки, який вже сам по собі є науково-дослідною лабораторією, будинком, що не потребує жодного виду енергії. Тому, звісно, робота конференції була пов’язана з практичним дослідженням і вивченням сучасних технологій у енергозабезпеченні будівель. 

За інформацією Голови міжнародної науково-технічної конференції «Актуальні проблеми відновлюваної енергії, будівництва та інженерії навколишнього середовища, завідувача кафедри ЕСМ,   професора Анатолія Павленка

Українська