Експерти університету обговорили досягнення та проблеми ОТГ

Прикарпаття завжди було лідером управлінських змін, реформ та новацій, зокрема і в сфері місцевого самоврядування. Багато в чому такі успіхи зумовлені хорошим та ефективним контактом між науковцями та практиками, внаслідок чого здійснена належна науково-методична підтримка процесів реформування.

Так, науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу   ̶  ректор, проф. Крижанівський Є. І. та проректор з науково-педагогічної співпраці, проф. Гораль Л. Т., взяли участь в засіданні обласної Ради регіонального розвитку, яке провів голова обласної державної адміністрації Гончарук О. Р. 

Захід відбувся також за участю голови обласної ради Сича О. М., заступників голови ОДА, керівників районних державних адміністрацій та районних рад, міст обласного підпорядкування, голів об’єднаних територіальних громад Прикарпаття.

Експерти обговорювали питання проведення в області основних реформ: децентралізації влади, медичної, освітньої, дорожньої реформ, створення привабливого інвестиційного середовища для розвитку підприємництва на Прикарпатті.

Представники від ІФНТУНГ взяли участь заході такому масштабу невипадково. Адже, як відомо, під час ярмарку професій «Синергія громади та освіти», організованого Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України, наш університет підписав угоди про співпрацю з  Ланчинською ОТГ, Брошнів-Осадською ОТГ, Дзвиняцькою сільською радою, Яблунівською ОТГ, Витвицькою ОТГ. Фахівці ІФНТУНГ готові практично допомагати вирішувати стратегічні проблеми, з якими новостворені територіальні громади часто зустрічаються. Без сумніву, таке партнерство передбачає перспективи у різних напрямах, зокрема: академічної мобільності, сфер дослідження та розвитку, охорони навколишнього середовища, науково-педагогічної та соціо-економічної сфер.

Також відзначимо, що нещодавно відбувся круглий стіл, присвячений  налагодженню співпраці між університетом та ОТГ Прикарпаття. Зустріч відбулася у рамках реалізації меморандуму, підписаного між ІФНТУНГ та Івано-Франківським РВ АМУ у червні цього року. Його предметом є спільна підготовка фахівців для місцевого самоврядування та залучення науковців і студентів до вирішення питань місцевого економічного розвитку (у сферах управління, енергетичної та екологічної безпеки, енергоефективності, раціонального використання природних ресурсів та інших).

Детальніше про засідання обласної Ради регіонального розвиткуhttp://www.if.gov.ua/news/43723

 

     

 

Українська