До 70-річчя ректора ІФНТУНГ, проф. Є.І. Крижанівського

З ім’ям Євстахія Крижанівського нерозривно пов’язані історія та сьогодення Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Він очолює університет з 1993 року ─ уже більше як чверть століття. Саме під його керівництвом навчальний заклад пройшов шлях від інституту до національного університету, знаного як в Україні, так і за її межами.

Євстахій Іванович Крижанівський ─ висококваліфікований, ініціативний, прогресивний організатор та керівник, який може пишатися набутим досвідом, інтелектуальним потенціалом, успіхами та досягненнями. Його освіченість, компетентність і величезна працездатність є невід’ємними складовими поступу університету та зміцнення його авторитету.

За особливий внесок у розвиток наукових досліджень, широке впровадження їх у виробництво, вагомі досягнення при підготовці фахівців і організацію міжнародної сертифікації, а також за титанічну працю на благо України та Прикарпаття Є. І. Крижанівський удостоєний багатьох державних і галузевих нагород та відзнак, найвагоміші з яких: орден Ярослава Мудрого V ступеня (2018), орден «За заслуги» трьох ступенів (1997, 1999, 2007), звання «Відмінник освіти України», «Заслужений діяч науки і техніки України» (2002). Нагороджений також Грамотою Президента України (2000), Почесною грамотою Верховної Ради України, Золотою медаллю Папи Римського, медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям» та багатьма іншими вітчизняними нагородами й дипломами. Євстахій Крижанівський має також низку непересічних іноземних нагород та численні подяки за особистий внесок у розвиток гуманітарної сфери та виховання молодого покоління високих моральних цінностей. Нагороджений орденом «Золотий орел» Європейської академії природничих наук (Ганновер).

З гідним багажем професійності та творчих досягнень, людської шани, щирого визнання ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Є. І. Крижанівський зустрів своє 70-річчя.

(Про життєвий і трудовий шлях Є. І. Крижанівського)

У день світлого ювілею, 15 серпня 2018 року, на адресу Євстахія Крижанівського надійшла чимала кількість вітальних телеграм, зокрема:

 

Теплими, сердечними словами та щирими побажаннями також ювіляра привітали: директор Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України В. Гошовська, генеральний директор та колектив ТзОВ «Інститутут «ГІРХІМПРОМ», голова Правління ПВІ ЗІТ «Нафтогазбудізоляція» О. Ф. Іткін, директор ПВІ ЗІТ «Нафтогазбудізоляція» Ю. М. Дьомін, заступник керівника Секретаріату Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки О. І. Жданенко, директор Інституту надтвердих матеріалів ім. В. М. Бакуля НАН України В. З. Туркевич, директор Інституту металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН України  О. М. Івасишин, директор Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України Т. З. Назарчук, генеральний директор ПрАТ «Науково-дослідне і конструкторське бюро бурового інструменту» Я. В. Кунцяк, академік НАН України В. Ф. Чехун, начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, полковник служби цивільного захисту В. Чернецький, ректор ДВНЗ «Криворізький національний університет» М. І. Ступнік, ректор Київського національного університету ім. Т. Шевченка Л. Губерський, ректор Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка В. О. Онищенко, ректор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника І. Є. Цепенда, ректор Івано-Франківського національного медичного університету М. М. Рожко, ректор Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича С. В. Мельничук, ректор Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя П. В. Ясній.

З нагоди ювілею Є. Крижанівського у журналі «Місто» вийшла стаття «Євстахій Крижанівський: «Ми з університетом близнюки», в якій описується його діяльність на посаді ректора, а також те, що думають про здобутки ювіляра його колеги, народні депутати, керівники міста й області.

Українська