Доцент ІФНТУНГ освоїв програму для моделювання й оптимізації процесів FlexSim

За сприяння фундації Intermarium (Польща) на базі НУ «Львівська політехніка» представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та ряду інших університетів України пройшли п’ятиденний англомовний тренінг з основ моделювання, симуляції та візуалізації технологічних процесів у програмному середовищі FlexSim компанії FlexSim Software Products, Inc (США). Від нашого університету курси пройшов доцент кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки Юрій Кучірка. Після здачі іспитів всі учасники навчання отримали сертифікати міжнародного рівня, які дадуть їм можливість самостійно працювати з FlexSim і впроваджувати її в навчальну програму.

Загалом, програмне забезпечення FlexSim є сучасним ефективним інструментом  3D моделювання, наочної візуалізації та оптимізації технологічних процесів у сферах: конвеєрного виробництва,пакування, складування, логістики, транспортування, надання сервісних послуг тощо. FlexSim може стати корисним засобом оптимізації поточних та запланованих процесів, виявлення та зменшення виробничих відходів та зростання продуктивності виробництва. 

Відзначимо, що подальше впровадження новітніх технологій моделювання та симуляції FlexSim може стати багатообіцяючою та перспективною платформою для співпраці ІФНТУНГ з підприємствами регіону у формі спільних науково-дослідних робіт, практичного стажування студентів, дуальної освіти з метою дослідження, оптимізації та підвищення ефективності їх технологічних процесів тощо.

Більше інформації: intermarium.org.pl, flexsim.com, youtube.com/watch?v=sM37kFSV8D0.

Українська