День Гідності та Свободи в ІФНТУНГ

21 листопада 2014 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулось урочисте віче студентів і викладачів з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Саме 21 листопада 2013 року стало початком політичних, суспільних змін в Україні, початком зародження Євромайдану.

Цього року сотні студентів та викладачів університету зібрались на площі перед головним корпусом ІФНТУНГ аби разом згадати знакові події Революції Гідності та вшанувати світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні та учасників бойових дій, бійців АТО, які віддали своє життя за незалежність України, волю українського народу.

Ректор університету, проф. Євстахій Крижанівський відкрив віче словами: “Сьогодні, відповідно до указу Президента, ми відзначаємо День Гідності та Свободи, річницю Революції Гідності. Це вже, на перший погляд, ніби історія, хоча, насправді, це зовсім не так. Сьогодні продовжується боротьба за незалежність України, законне право народу обирати свою долю, за євроінтеграційні процеси, яких хочуть всі прогресивні люди, які живуть в Україні. В 1991 році, коли Україна здобула незалежність, ми надзвичайно раділи, адже в той час практично зовсім не пролились кров. Але сьогодні ми змушені платити високу ціну. Багато людей поклали своє життя за незалежність, волю, європейський вибір нашої держави – це Небесна Сотня, це тисячі людей, котрі загинули на Сході України, де зі зброєю в руках захищають нашу незалежність 18 студентів нашого університету”.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували світлу пам'ять Героїв України.

“Дякую вам за вашу громадянську позицію, дякую за розуміння та підтримку тих процесів, що відбуваються в Україні. Вірю, що ми переможемо в цій нелегкій боротьбі!” – на завершення додав ректор.

До студентів також звернулися громадський активіст, голова страйкового комітету ІФНТУНГ Андрій Чепіль та голова Студентського профкому Артур Воронич.

Після завершення університетського віче, студенти разом з викладачами та адміністрацією університету колоною вирушили на Вічевий майдан на міське віче.

 

       

Українська