Геодезисти ІФНТУНГ поїдуть за досвідом до Німеччини?!

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідала німецька делегація з кафедри вищої геодезії та астрономії Вищої школи міста Нойбранденбурга, яку очолив проф. Вільгельм Хегер. На зустріч з німецькими вченими прийшли перший проректор ІФНТУНГ Мандрик О. М., директор Інституту будівництва та енергетики  М. П. Мазур, завідувач кафедри геодезії та землеустрою К. О. Буряк.

ІФНТУНГ віддавна активно кооперується із зарубіжними колегами з метою наукової співпраці, стажування викладачів, аспірантів, студентів за кордоном. Цього року випала нагода покращити якість вивчення та дослідження у сфері геодезичної науки. Тож головною темою зустрічі  стало обговорення плану дій для підписання двохстороннього договору про співпрацю між університетами.

У договір ввійдуть положення про щорічне поглиблення викладачами, докторантами, аспірантами та студентами університету своєї фахової компетенції та обмін досвідом із колегами Вищої школи м. Нойбранденбурга, а також різноманітних геодезичних і кадастрових структур Німеччини, програма подвійних дипломів, спільні наукові дослідження в галузі геодезії. Перший крок до співпраці зроблено. Йдуть активні спільні напрацювання документу угоди. Ще цього року очікується її підписання.

На зустрічі були також присутні представники Національного університету «Львівська Політехніка»: проф. Третяк Корнилій Романович, директор Інституту геодезії, та  проф. Тревого Ігор Сивірович, президент Українського товариства геодезії й картографії. Варто додати, що Львівськуа політехніка та Вища школа Нойбранденбурга тривалий час плідно співпрацюють.

Для німецьких гостей провели екскурсію університетом. Родзинкою зустрічі став візит делегації до Геологічного музею ІФНТУНГ.

Українська