Генеральний прокурор вражений досягненнями ІФНТУНГ

10 жовтня 2017 року в рамках робочого візиту на Прикарпаття Генеральний прокурор України Юрій Луценко у супроводі очільника Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, де зустрівся з ректором ІФНТУНГ, академіком НАН України, проф. Євстахієм Крижанівським  та науковцями університету. Високі гості здійснили екскурсію університетом, пройшлись відремонтованим стадіоном. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим студентам університету – воїнам АТО вони вшанували їх пам’ять.

В ході зустрічі Генеральний прокурор відвідав Геологічний музей ІФНТУНГ, де мав нагоду побачити унікальну мінералогічну колекцію, яка з 2007 року має статус національного наукового надбання. Він був вражений колекцією, про що залишив запис у книзі відгуків музею. Зацікавили гостя й виставки науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ, де були представлені раритетні видання та останні видання науковців університету.

Родзинкою екскурсії став візит до наукового містечка ІФНТУНГ «Нова енергія», яке є постійним консультаційним пунктом з питань енергоефективності та енергозаощадження для населення різних вікових категорій. Гостям показали одну з головних атракцій містечка – лабораторію високих енергій «Тесла Енерджі Шоу». Враження від трансформатора Тесли, що генерує блискавки довжиною понад 1 метр, які супроводжуються шумовими і дуже яскравим світловими спецефектами, залишились незабутніми. 

Крім того, ректор ІФНТУНГ розповів про досягненнями університету, його науково-дослідну, інноваційну та видавничу діяльність, міжнародне співробітництво упродовж п’ятдесяти років, показав Тренажерний буровий центр, який визнано  членом міжнародної організації IWCF і який  видає сертифікати міжнародного зразка другого, третього та четвертого рівня за напрямом «Контроль стану свердловини. Управління свердловиною під час флюїдопроявів».

Високий гість залишився задоволеним від перебування в університеті та відмітив  «тепло і любов, фаховість та доброзичливість» його колективу.

 

Українська