В ІФНТУНГ стартували Міжнародна науково-технічна конференція та виставка «Машини, обладнання і матеріали для нарощування вітчизняного видобутку та диверсифікації постачання нафти і газу» ІІМ – 2016

16 травня 2016 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу стартували Міжнародна науково-технічна конференція та виставка «Машини, обладнання і матеріали для нарощування вітчизняного видобутку та диверсифікації постачання нафти і газу» ІІМ – 2016, яка триватиме з 16 по 20 травня. Конференція відбувається за сприяння МОН України, Національної академії наук України, ПАТ «Національна акціонерка компанія «Нафтогаз України», Української нафтогазової академії. Поряд з вітчизняними науковцями та фахівцями академічних, науково-дослідних і проектних інститутів, вищих навчальних закладів, машинобудівних підприємств, підприємств нафтогазовидобувної, нафтопереробної галузей, трубопровідного транспорту, зберігання нафти, газу і нафтопродуктів в заходах беруть участь іноземні вчені з Гірничо-металургійної академії ім. С. Сташіца (Польща), Університету нафти і газу м. Плоєшті та Технічного університету Клуж-Напока (Румунія), Азербайджанської державної нафтової академії (Азербайджан), Технічного університету м. Кошіце (Словаччина), Університету Мішкольца (Угорщина). Учасникам конференції провели ознайомчу екскурсію по ІФНТУНГ.

17 травня відбулось відкриття постерної секції та виставки у Виставковому комплексі університету.  Опісля розпочалось урочисте відкриття конференції. З привітальним словом виступив ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Крижанівський Є. І.,  зазначивши, що метою заходу є пошук нових ефективних шляхів розвитку нафтогазового машинобудування, розширення зв’язків між вченими різних країн, налагодження тісної співпраці між навчально-науковими закладами та виробничими підприємствами. Його доповідь також розпочала Пленарне засідання.

У програмі конференції передбачені також й інші заходи:

  • робота у секціях;
  • засідання відділення «Нафтогазове обладнання та механізми» УНГА;
  • Круглий стіл присвячений 70-річчю кафедри нафтогазового обладнання;
  • Виставка науково-технічних розробок та передових технологій.

Оргкомітет у складі академіка НАНУ,  ректора ІФНТУНГ, проф. Крижанівського Є. І. (Голова оргкомітету), проф. Романишина Л. І.( директор інституту інженерної механіки), проф. Карпаша О. М.( проректор з наукової роботи), проф. Копея Б. В.(завідувач кафедри нафтогазовогообладнання), проф. Шлапака Л. С.(завідувач кафедри зварювання конструкцій і відновлювання деталей машин), проф. Панчука В. Г.(завідувач кафедри комп’ютеризованого машинобудівного виробництва), доц. Воронича А. Р.(завідувач відділу міжнароднихзв’язків) забезпечили високий рівень проведення заходів.

   

Інформація оновлюється

Українська