В ІФНТУНГ стартувала VІ Міжнародна науково-технічна конференція «Нафтогазова енергетика-2017»

16 травня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розпочала роботу VІ Міжнародна науково-технічна конференція «Нафтогазова енергетика-2017», яка є  важливим заходом у низці подій з відзначення 50-річчя від дня заснування університету. Бо, як слушно зауважив у вітальному слові Голова оргкомітету конференції, ректор, академік НАН України, проф. Крижанівський Є.І., «нафтогазова енергетика – це галузь науки, що досліджує і розробляє наукові основи вдосконалення технології і техніки видобування, транспортування та використання енергоносіїв, що є особливо актуальним для України в цей час».

Масштабний захід став можливим завдяки організаційний та спонсорській підтримці лідерів вітчизняної нафтогазової галузі – компаній Укрнафта, ДТЕК, Укртрансгаз, Укртранснафта,Укргазвидобування, міжнародних проектів – 7 Сарасіties, Innovereast та Міністерства освіти і науки України. У роботі конференції бере участь понад 350 представників навчальних та наукових закладів, підприємств нафтогазової галузі України, а також гості з Норвегії, Австрії, Італії, Німеччини, Угорщини, Алжиру, Азербайджану, Польщі, Вірменії, Білорусі, Греції, Хорватії, Іраку й інших країн.

Першим заходом VІ Міжнародної науково-технічної конференції «Нафтогазова енергетика-2017» стала міжнародна контактно-коопераційна біржа Innovation4EnergyEfficiency в рамках проекту InnoverEAST (7-ма Рамкова Програма ЄС з досліджень та інновацій), що відбувалась на базі Наукового містечка «Нова Енергія». Метою заходу є надати можливість представникам наукової та бізнес спільнот встановити прямі бізнес-контактів у сфері трансферу технологій з енергоефективності, відновлювальних джерел енергії та збереження довкілля. Учасники з 15 країн спілкувались також щодо конкретних розробок з використанням спеціалізованого програмного  продукту b2match (Австрія). На думку завідувача відділу міжнародних зв’язків ІФНТУНГ Артура Воронича, високий науковий потенціал університету в сфері енергоефективних технологій створив передумови для проведення контактно-коопераційної біржі в рамках проекту InnoverEAST, яка для науковців  проводиться в Україні вперше. ІФНТУНГ неодноразово засвідчив свої можливості та перспективи в розробці та реалізації прогресивних енергоефективних технологій, що дало університету право стати платформою з напрацювання контактів серед міжнародної наукової спільноти для подальшої співпраці, обміну досвідом та спільної  реалізації ідей.

  

Конференція триватиме до 19 травня. Відділ інформації та зв’язків з громадськістю інформуватиме про подальші заходи, які відбуватимуться у рамках конференції. Інформація оновлюється.

Українська