В ІФНТУНГ відзначили День нафтовика

Професійне свято працівників нафтової, газової, нафтопереробної промисловості України, яке цього року припадає на 11 вересня, вже традиційно відзначили в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, що готує фахівців міжнародного рівня для нафтогазовидобувної галузі.

9 вересня 2016 року, напередодні Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості відбулась посвята студентів-першокурсників Інституту нафтогазової інженерії (ІНГІ, директор – Витязь О. Ю.) та Інституту інженерної механіки (ІІМ, директор – Романишин Л. І.) в нафтовики. На урочисту церемонію посвяти були запрошені керівники відомих нафтогазових підприємств та організацій краю: заступник директора УМГ «Прикарпаттрансгаз» Костів В. В., директор ТОВ «Калуський трубний завод» Найда А. М., начальник нафтопромислового відділу НДПІ ПАТ «Укрнафта» Цьомко В. В., представники студентського відділення SPE (спілки нафтогазових інженерів) при ІФНТУНГ. 

Відкрив урочисту церемонію посвяти напутнім словом перший проректор ІФНТУНГ Козак Ф. В. Про унікальність нафтогазової професії розповідали почесні гості, директори ІНГІ – Витязь О. Ю. та ІІМ – Романишин Л. І.

На церемонію посвяти у супроводі почесної варти нафтовиків з’явилась Королева Нафти. Вони принесли з собою кубки з нафтою, яка повинна передати студентам силу та енергію Землі. Вмочивши руку у золоту рідину, процедуру посвяти розпочав директор ІНГІ Олег Витязь. Він тисне руки першокурсникам: тепер вони справжні нафтовики.

Варто відзначити, що театралізоване дійство церемонії посвяти у нафтовики традиційно готує колектив Центру культури та дозвілля студентів університету (директор – Заслужений працівник культури України Литвиненко В. Д.), залучаючи до виступів талановитих працівників та студентів ІФНТУНГ.

Опісля викладачі, працівники, студенти ІФНТУНГ зібрались на святкове засідання, присвячене Дню працівників нафтової, газової, нафтопереробної промисловості України. Привітати колег прийшов ректор, академік НАН України Євстахій Крижанівський. Він говорив про перспективи нафтогазової галузі, яка сьогодні як ніколи стоїть на варті енергонезалежності нашої Батьківщини, про наш університет, який прагне стати осередком наукових досліджень в нафтогазовій галузі, про його прекрасних працівників, які вже стільки зробили для університету за його 50-літню історію. На завершення він поздоровив присутніх та закликав студентів вчитись, не гаяти час, і тоді все вийде. У інших виступах теж пролунало багато теплих слів про нафтовиків та роль ІФНТУНГ у підготовці висококласних фахівців для нафтогазової індустрії.

За вагомі внески у розвиток нафтогазової галузі та виховання кадрів кращі працівники університету та кращі студенти ІНГІ та ІІМ були нагороджені преміями та грамотами, відзначені подякою.

 

Українська