В університеті пройшов дебатний турнір серед школярів

27 лютого в ІФНТУНГ відбувся дебатний турнір з гострими дискусіями та ідеями навколо контраверсійних тем щодо пріоритетності, вагомості та прикладної ролі місцевої спадщини "Минуле для майбутнього: культурна спадщина у розвитку"для школярів ОТГ та сільських населених пунктів Івано-Франківської області,  у науково-інноваційному комплексі університету "Нова енергія".

Турнір є фінальним заходом проекту "Демократія та розбудова громад задля розуміння та розвитку місцевої спадщини", який виконується ГО "Агентство з розвитку приватної інціативи" за співфінансування Посольства Великої Британії в Україні.
 
Членами ініціативи «Демократія та розбудова громад» стали дві об’єднані територіальні громади Івано-Франківської області – Білоберізька та Печеніжинська. Ініціатива стартувала у вересні 2017 та завершується у лютому 2018 року. За час виконання проекту до його діяльності долучилися ще дві громади області зі значним потенціалом культурної та місцевої спадщини – Витвицька ОТГ та с. Пнів Надвірнянського ра
 
Перемогла команда "Водограй", учасниками якої є Діана Гриджук та Оксана Жолоб, з Печеніжинської ОТГ.
 
Цей проект спрямований на посилення спроможності органів місцевого самоврядування та активізацію процесів демократичного та економічного розвитку, а також на підвищення рівня участі молоді в місцевому управлінні нових об'єднаних територіальних громад. Цілі проекту дотягатимуться далеко не у традиційний спосіб (наприклад, навчання демократичним процесам, молодіжному лідерству чи проведення популярних вже десятки років семінарів з написання проектів), а через підвищення розуміння представниками органів місцевого самоврядування та молодіжними лідерами громад важливості розумного використання культурної та природної спадщини своєї місцевості.
 
Українська