В ногу з інформаційними технологіями

Готовність до активної життєдіяльності в умовах інформаційного простору та спроможності стати не лише повноцінними його членами, а й творцями сучасного суспільства – основна мета курсів комп’ютерної грамотності для осіб пенсійного віку, які уже вшосте проводяться на базі Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Інституту економіки та менеджменту. Двомісячні курси (144 год. навчання), які прохододять за підтримки управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету та управління праці Івано-Франківської міської ради, здійснюються на безкоштовній для слухачів основі.

Організатори відзначають високу активність та потребу такого навчання саме для цієї категорії населення, оскільки воно сприяє соціальній адаптації та підвищенню їхніх можливостей в інформаційному просторі.

Про ідею створення такого соціального проекту, його результати та перспективи розповіла проректор з науково-педагогічної роботи Ліліана Тарасівна Гораль: «Ми уже тривалий час співпрацюємо з міською владою в реалізації таких соціальних проектів. І маємо дуже хороший досвід та плідні результати. Спочатку ми працювали з учасниками АТО. Згодом до нас прийшла ідея щодо розширення соціальних ініціатив і, таким чином, залучення до участі в проекті ширших верств населення. Ми прекрасно розуміємо, що трудовий шлях людей "золотого віку", які сьогодні присутні тут, – це складний період в їхньому житті, пов'язаний, більшою мірою, з суспільно-політичними подіями на території нашої країни (період СРСР, перебудова, перші роки незалежності України). Їхнє життя проходило в період складних реформ, тому вони не мали часу на саморозвиток і самореалізацію. А зараз, коли інформаційні технології завойовують світ, вони бояться братись за нове…Наші курси комп’ютерної грамоти спрямовані якраз на те, щоб допомогти людям пенсійного віку подолати цей страх, адаптуватись до швидкоплинності подій в інформаційному просторі. Навчання допомагає їм краще орієнтуватися в житті міста, робить їх більш відкритими й полегшує доступ до різних соціальних послуг. Відзначу, що наші попередні випускники вже успішно застосовують отримані знання у своїй щоденній практиці, користуючись інтернет-ресурсами, банківськими послугами, різними мобільними додатками та соціальними мережами».

Учасників курсів також привітали: міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який щоразу присутній на відкритті курсів та охоче спілкується з присутніми, директор Інституту економіки та менеджменту Олег Дзьоба, завідувач кафедри підприємництва та маркетингу, яка забезпечує навчання учасників, Ірина Перевозова та викладачі, з якими працюватимуть слухачі курсів. Всі вони підкреслили беззаперечну актуальність курсів, адже насправді для людей похилого віку – це важливий крок до кращої якості їхнього життя!

Також є гарна новина для тих, хто хоче продовжити навчання та поглибити свої знання з комп'ютерної грамоти - за ініціативою слухачів попередніх наборів оголошується набір на другий етап навчання. «Ми пропонуємо платні курси «Соціально-активний і свідомий користувач ПК» для тих, хто хоче поглибити свої знання.  Після закінчення цих курсів, які також передбачають 144 години навчання, слухачі отримають сертифікати про їх проходження, а також будуть вміти: користуватися ПК; вести домашню бухгалтерію з використанням комп`ютерних програм; користуватися медичною системою Medics, електронною системою eHealth та бути в курсі проекту «Івано-Франківськ SMARTCity»; слідкувати за подіями, що відбуваються в Україні та світі через використання інтернет-ресурсів; спілкуватися з друзями і рідними через електронну пошту, блоги, соціальні мережі; здійснювати покупки у режимі online і захиститися від хакерів і шахраїв в Інтернеті тощо.», - повідомила проректор Ліліана Гораль.

Детальніше про курси «Соціально-активний і свідомий користувач ПК».

Бажаємо учасникам успіхів, наснаги, нових знань та вражень!

 

Українська