В ногу з інформаційними технологіями!

5 червня 2018 року у Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Інституту економіки та управління у нафтогазовому комплексі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завершились  навчальні курсів з основ програмування для ветеранів, учасників АТО та членів їх сімей, а також з основ комп’ютерної грамоти для осіб пенсійного віку – власників картки івано-франківця. Навчання на двомісячних курсах, які проходили за підтримки управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради та управління праці Івано-Франківської міської ради, здійснювалось на безкоштовній для учасників основі.

У ЦРП «Бізнес-Інкубатор» на урочисте засідання зібрались курсанти-випускники програми, проректор з науково-педагогічної роботи Дзьоба О. Г., директор ІНЕУ Гораль Л. Т., директор Інституту інформаційних технологій Чигур І. І., завідувачі кафедр, викладачі, які викладали на курсах. Завітав привітати учасників з успішним завершенням курсів й міський голова Руслан Марцінків..

Вручаючи слухачам сертифікати, всі організатори курсів були одностайними у своїх привітаннях та сподіваннях, що навчання пішло на користь, а отримані знання  дозволять учасникам йти в ногу зі стрімкими інформаційними змінами, покращать якість життя, зроблять його комфортнішим.

Зазначимо, що з 27.03. по 27.05.2018 року за навчальним курсом  «Основи програмування» для учасників АТО та членів їх сімей навчалось 14 слухачів, а за навчальним курсом «Основи комп’ютерної грамотності» (144 год.) –  24.  

Перша група вивчала основи програмування та операційні системи, друга – основи користування комп’ютером, фінансово-комп’ютерну інтеграцію та Е-урядування. На думку завідувача кафедри маркетингу і контролінгу ІФНТУНГ Перевозової І. В., курс був надзвичайно пізнавальними і розширив для багатьох можливості спілкування з використанням ІТ-технологій.

Слухачі висловили щиру подяку своїм викладачам з ІНЕУ та ІІТ, які багато з ними працювали і готові надалі підтримувати ділові та дружні стосунки зі своїми учнями. Чимало зусиль до підготовки слухачів доклали Перевозова І.В. (завідувач маркетингу і контролінгу ІНЕУ), доценти кафедри маркетингу і контролінгу - Юрченко Н.Б.та Василик О.Б.,  асистент кафедри маркетингу і контролінгу Даляк Н.А., доцент кафедри інформатики ІІТ Михайлюк І. Р., доц. кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем ІІТ Піх В. Я., асистент кафедри інформатики Саманів Л. В.

Відбулась також предметна розмова між слухачами-атовцями та міським головою Івано-Франківська щодо можливостей створити різні рівні навчання на курсах, і що ІФНТУНГ готовий працювати за новими програмами. Про їхню перспективність свідчить той факт, що на наступні курси вже записалось понад 50 осіб.

Урочисте засідання пройшло у теплій та невимушеній атмосфері і завершилось спільною фотографією на згадку.

Фотозвіт оновлюється.

Українська