Відбулось чергове засідання Вченої ради університету

Під головуванням ректора, академіка НАН України Крижанівського Євстахія Івановича 20 лютого в конференц-залі науково-технічної бібліотеки відбулося чергове засідання Вченої ради Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Зважаючи на те, що засідання проходило в символічний для України день – День Героїв Небесної Сотні, ректор розпочав захід зі слів вшанування загиблих, серед яких є і наші студенти. «Сьогодні засідання Вченої ради ми розпочнемо із вшанування тих подій в історії України, які назавжди змінили життя багатьох українців. «Небесна Сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала нам шанс будувати нову демократичну правову державу, в якій можна спокійно жити й працювати на благо університету та країни. Не стояв осторонь цих трагічних подій і наш університет. Більше 30 викладачів і понад 50 студентів заочної форми навчання захищали цілісність та незалежність держави. Серед воїнів АТО були і наші молоді студенти  - Тарас Зозуля та Андрій Прошак. Вони загинули за волю України», - відзначив Євстахій Іванович.

Право покласти квіти до пам`ятного знаку полеглим студентам університету надали учаснику АТО, доц. Куровцю Сергію та голові Студентського парламенту Адамович Марії.

Відповідно до порядку денного, після вшанування пам'яті загиблих героїв, члени Вченої ради розглянули питання, винесені на обговорення та ухвалення. Ректор розпочав із питання, що стосується зміни в менеджменті університету. Євстахій Іванович запевнив, що вони надзвичайно потрібні, адже зараз перед ІФНТУНГ стоїть низка важливих завдань, спрямованих на розвиток університету, серед яких - здобуття статусу дослідницького ЗВО, а це, в свою чергу, потребує значних зусиль як викладацького складу, так і керівництва університету.

Одноголосно на посаду першого проректора обрано проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Мандрика Олега Миколайовича. Відповідно, на посаду проректора з науково-педагогічної роботи запропонували завідувача кафедри геології та розвідки нафтових і газових родовищ, доц. Куровця Сергія Сергійовича, якого одностайно затвердили на цій посаді.

Вітаємо новообраних - першого проректора, проф. Мандрика О. М. та проректора з науково-педагогічної роботи, доц. Куровця С. С. Бажаємо плідної та успішної праці на цих відповідальних і нелегких посадах!

Далі, відповідно до порядку денного, відбулось присвоєння вченого звання доцента: Вороничу А. Р. (кафедра комп’ютерних систем і мереж), Романишину Т. Л. (кафедра нафтогазових машин та обладнання), Вінтоняку О. В. (кафедра фізичного виховання та спорту).

Затверджено: зміни до «Положення про надання грифу навчально-методичній літературі» та «Положення про кращу навчальну книгу» (доповідач: проф. Мандрик О. М.); ліцензійні справи освітніх програм спеціальностей з правом набору іноземців (доповідач: проф. Карпаш М. О.); «Тимчасове положення про організацію освітнього процесу в ІФНТУНГ», «Положення про порядок перезарахування навчальних дисциплін та визначення академічної різниці», зміни до «Положення про екзаменаційну комісію» (доповідач: доц. Штанько Я. В.).

На здобуття державної премії в галузі науки і техніки за 2019 рік висунуто роботу «Диверсифікація постачання природного газу як складова енергетичної безпеки держави»,  автори: Побережний Л. Я., Марущак П. О., Звірко О. І., Запухляк В. Б. , Капцов І. І., Шимко Р. Я., Фролов В. А. (доповідач: проф. Чудик І. І.). 

Українська