ВЧИТИСЯ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО!

На цьому наголосив міський голова міста Івано-Франківська Руслан Марцінків на зустрічі зі слухачами курсів «Основи комп’ютерної грамоти», які розпочали сьогодні свою роботу в стінах Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Інституту економіки та менеджменту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. За партами – люди золотого віку, власники картки івано-франківця. Адже саме на них розраховано навчальну програму, яка, за словами координаторки «Бізнес-Інкубатора», завідувачки кафедри прикладної економіки Уляни Бережницької, буде  дуже цікавою і корисною.

Власне, курси вже давно мають добру славу в місті, саме тому на них намагається потрапити щоразу більше людей: цього разу в групу набрано 25 слухачів, і ще 130 чекають своєї черги.  До слова, їхня програма постійно вдосконалюється: викладачі реагують на всі побажання курсантів і придліляють більше уваги тим темам, які для них важливіші – в подальшому висвітлюють їх докладніше. В результаті випускники можуть розраховувати на значний прогрес у користуванні комп’ютером: вони зможуть зареєструватися в соцмережах і бути їх активними користувачами, навчаться спілкуватися онлайн, вести свої рахунки й безготівково оплачувати їх. Більше того: організатори курсів готують для слухачів «польове навчання» безпосередньо в банках, щоб надалі вони не гаяли час у чергах, а оплачували рахунки, впевнено послуговуючись терміналами.

Мерія вбачає в програмі свій інтерес. Руслан Марцінків підкреслив, що це – важлива соціальна складова розвитку Івано-Франківська: «Хочемо, аби люди золотого віку відчували свою потрібність у нашому місті. Адже багато проблем через те, що діти та онуки – за кордоном, а вони залишаються самотніми. Співпрацею з ІФНТУНГ задоволені: якби тут не була така хороша підготовка, люди би не записувались. Наразі започаткували для пенсіонерів нову програму з вивчення англійської мови. Люди золотого віку хочуть вчитися».

Це, до речі, не суто українська тенденція. Курси в «Бізнес-Інкубаторі» ІФНТУНГ рухаються в річищі кращого європейського досвіду освітніх програм для літніх людей – там вони фінансуються з державних і місцевих бюджетів і також вельми популярні. Коли у Франківську вони тільки стартували, викладачі хвилювались – чи сподобається навчання зрілим «студентам», згадує завідувачка кафедри підприємництва і маркетингу Ірина Перевозова. Але побоювання виявились марними. Не лише сподобались, але й знайшли своє кількарічне продовження. І вже наприкінці 2019-го сьогоднішні новачки отримають сертифікати, що засвідчать їхні успіхи. А вони обов’язково будуть!

Українська