Вчена рада online: основні питання

Сьогодні, 5 червня, в онлайн-режимі відбулось чергове засідання Вченої ради Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Нагальні питання, яких назбиралось чимало, оголосив у порядку денному ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Євстахій Крижанівський.

 Зважаючи на те, що засідання проходило після зустрічі Президента України Володимира Зеленського з ректорами провідних ЗВО України, Євстахій Іванович, першочергово, ознайомив членів Вченої ради із нововведеннями, які були оголошені на цій зустрічі. Зокрема, йшлося про вирішення вищою освітою проблеми кадрового голоду, оптимізацію закладів вищої освіти, розширення їхньої фінансової автономії, рівень зарплат викладачів та умови, у яких навчаються студенти. Також у контрактах з ректорами тепер будуть з’являтися показники ефективності за певний час і механізми перевірки цих показників. На переконання ректора, зараз перед ІФНТУНГ стоїть низка важливих завдань, спрямованих на розвиток університету, серед яких - здобуття статусу дослідницького ЗВО.

Далі, відповідно до порядку денного засідання, члени Вченої ради розглянули питання, винесені на обговорення та ухвалення:

- Затвердження Положення про гаранта освітньої програми ІФНТУНГ

                                      Доповідач: перший проректор, проф. Мандрик О. М.

- Затвердження змін до Правил прийому до ІФНТУНГ у 2020 році

                                      Доповідач: відповідальний секретар ПК, доц. Коваль Я. М.

- Затвердження Положення про функціонування на базі університету (Приймальної комісії) освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна"

                                      Доповідач: відповідальний секретар ПК, доц. Коваль Я. М.

- Внесення змін щодо оплати за проживання в гуртожитку і навчання студентів в університеті

                                      Доповідач: проректор з НПР, проф. Гораль Л. Т.

- Про затвердження додаткової програми кандидатського іспиту за спеціальністю 05.05.12 – машини нафтової та газової промисловості здобувача Копея І. Б.

Наприкінці заходу ректор Євстахій Крижанівський подякував усім, хто взяв участь в онлайн-засіданні Вченої ради за плідну роботу.

Українська