Вчена рада підбила підсумки 2019/2020 навчального року

Підбиття підсумків карантинно-дистанційного 2019-2020 навчального року перенесли з режиму онлайн в Актову залу університету. Питань назбиралось чимало: адже попереду не лише відпустки та канікули, але й незвична з перенесеними термінами вступна кампанія.

«Не зважаючи на складний другий семестр, - відзначив ректор ІФНТУНГ Крижанівський Є. І., - мені приємно відзначити сьогодні й здобутки наших викладачів та вручити їм дипломи про вчені ступені». Диплом доктора наук отримав завідувач кафедри буріння свердловин Фем’як Я. М., дипломи кандидатів наук – Токарук В. В. та викладачка кафедри архітектури та містобудування Андрусяк У. Б., атестат доцента – доц. кафедри газонафтопроводів та газонафтосховищ Стасюк Р. Б.

Активно обговорювались також кандидатури на здобуття вченого звання професора та доцента. Всі вони отримали схвальні характеристики своєї професійної та наукової діяльності.

Про надважливе для університету питання – затвердження освітньо-професійних програм та навчальних планів на 2020-2021 навчальний рік, доповідав перший проректор Мандрик О. М. Він підкреслив необхідність затвердження внесених змін до всіх освітніх програм та акцентував увагу на кадровому та матеріально-технічному забезпечення цих програм відповідно до розроблених стандартів: «До початку навчального року відкоректовані навчальні плани всіх рівнів зі змінами на 2020-2021 н. р. повинні бути представлені».

Присутні дискутували також щодо питання  мінімально прогнозованого штату науково-педагогічних працівників університету та навчально-допоміжного персоналу кафедр. Ситуацію ретельно вивчав начальник навчального відділу Штанько Я. В. До вивчення цього питання та аналізу ефективності роботи кафедр були залучені завідувачка кафедри обліку та оподаткування Кафка С. М. та завідувачка кафедри фінансів Фадєєва І. Г. Були розроблені пропозиції для заохочення працівників та стимулювання ефективної роботи кафедр.

Вчений секретар, доц. Процюк В. Р. представив кандидатуру професора кафедри видобування нафти і газу Кондрата Р. М. на здобуття довічної державної стипендії видатним діячам науки. Були розглянуті також питанні рекомендації кандидатур студентів на призначення іменних стипендій та рекомендацій Вченої ради до друку та надання грифу «Затверджено вченою радою університету» підручника та посібників.

Українська