Всебічний розвиток іноземних студентів — серед пріоритетів діяльності ІФНТУНГ

Проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаш Максим Олегович, в компетенцію якого входить міжнародна діяльність університету, зустрівся з іноземними студентами, які навчаються в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Зазначимо, що в нашому закладі освіти навчається понад 500 студентів з 42 країн Європи, Азії, Африки. Саме тому ІФНТУНГ зосереджує значну увагу на всебічний розвиток іноземних студентів. Для них створюються всі необхідні умови для навчання, творчого зростання та дозвілля.

Під час зустрічі Максим Олегович зазначив, що основним завданням нашого університету є, в першу чергу, надання якісних освітніх послуг як українцям, так і іноземцям, кількість яких збільшується кожного року. Адміністрація університету, безсумнівно, пишається тим, що студенти обрали місцем свого навчання саме ІФНТУНГ, довірили нашим викладачам свою освіту та майбутній професійний шлях. Проректор зазначив, що зобов'язанням усього колективу університету є прояв максимального професіоналізму, щоб студенти, які приїжджають з інших країн, відчували себе комфортно. Для забезпечення цього процесу на базі ІФНТУНГ планують відкрити культурні осередки, які сприятимуть швидшій адаптації іноземних студентів до життя та навчання в Україні. Також університет працює над створенням Фонду іноземних випускників.

Максим Олегович висловив сподівання на тіснішу співпрацю викладачів університету з студентами-іноземцями та запевнив, що в освітньому процесі українські та іноземні студенти мають одинакові права.

Студенти-іноземці поставили питання керівництву, які торкалися, зокрема, особливостей навчального процесу, наукової діяльності, нострифікації документів.

Іноземні студенти ІФНТУНГ беруть активну участь в культурному житті не тільки університету, але і міста. Вони відзначились перемогою у конкурсах, організованих Українським державним центром міжнародної освіти при МОН — " Любіть Україну" та на найкращий відеоролик про навчання в Україні. Також студенти були нагороджені грамотами за участь у концерті до Міжнародного дня рідної мови, який відбувся в Івано-Франківську та організований флешмоб "Я не боюся співати українською".

Все це свідчить про те, що в ІФНТУНГ — найкращі студенти!

Університет надалі сприятиме їхньому розвитку.

 

Українська