Вишиванка — це те, що єднає!

День української вишиванки – це особливе свято, це свято національної єдності, яке покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців у всьому світі. Незважаючи на те, що свято зовсім молоде, воно вже набуло популярності та підтримки серед усіх верств українського суспільства.

З нагоди Дня вишиванки, уже традиційно в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбуваються заходи, присвячені цій події. Адже для студентів ІФНТУНГ патріотичне виховання було та залишається пріоритетним.

Декілька років поспіль кафедра фізичного виховання та спорту, Центр культури і дозвілля студентів за підтримки адміністрації ІФНТУНГ ініціюють та організовують патріотичний танцювальний флешмоб у вишиванках.

Мета заходу спрямована на збереження українських цінностей, традицій, їх популяризацію серед молоді, населення держави та українців у всьому світі.

Розпочалося дійство на площі перед головним корпусом ІФНТУНГ. З вітальним словом до учасників заходу звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, проф. Мандрик О.М., який привітав присутніх з великим християнським святом — Вознесінням Господнім та з Днем української вишиванки. Олег Миколайович наголосив на важливості проведення таких заходів, завдяки яким ми проявляємо патріотизм, відданість, а також підтримуємо мир та єдність в нашій державі. Вишиванка – це справді той символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання, політичних поглядів та країни, в якій проживають.

Організатори зазначають, що таке свято — чудовий приклад можливостей для виховання патріотизму та пропагування здорового способу життя серед молоді.

У "вишиваному" флешмобі взяли участь близько 100 студентів різних спеціальностей, які продемонстрували декілька запальних хореографічних постановок під сучасні українські композиції. Глядачі оплесками підтримували та віддячували учасникам флешмобу за подарований святковий настрій.

Одягнімо вишиванки, друзі,

Хай побачить українців світ —

Молодих, відважних, дужих,

У єднанні на сто тисяч літ.

(с) Василь Дерій

  

 

Українська