Виховуємо майбутніх чемпіонів!

Основною конкурентною перевагою Івано-Франківської області є можливість розвитку професійного та любительського спорту різних видів, зокрема й футболу. Саме з цією метою сьогодні, 11 липня, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась непересічна подія – підписання договору про співпрацю між ІФНТУНГ, Громадською організацією «Дитячо-юнацький футбольний клуб «НІКА-05» (ДЮФК «Ніка-05») та Вовчинецькою сільською радою. В основі угоди – створення на базі ІФНТУНГ «Академії футболу» з метою залучення молоді до спорту та до здобуття вищої освіти в університеті, а також задля участі у змаганнях студентської чи аматорської ліги. Договір підписали: від університету – ректор, проф. Євстахій Крижанівський, від ДЮФК «Ніка-05» – президент Андрій Шулятицький, від Вовчинецької сільської ради – сільський голова Михайло Назар.

Про доцільність створення на базі ІФНТУНГ «Академії футболу» розповів перший проректор університету, проф. Олег Мандрик: «Для ефективного розвитку дитячо-юнацького футболу та популяризації спорту загалом, перш за все, потрібні такі складові – це перспективна молодь, а вона, без сумніву, є, як серед дітей, так і серед студентів; якісний викладацький склад (тут ми можемо бути впевнені, адже тренери ДЮФК «Ніка-05» одні з найкращих), а також відповідні матеріально-технічні ресурси, які є як на території Вовчинецької сільської ради, так і в ІФНТУНГ. Саме на базі нашого університету функціонує спортивний комплекс ім. Гемби А. П., який є другим в Україні за масштабами (5 га) та єдиним в області, що відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Так, в рамках угоди між ІФНТУНГ та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією здійснено реконструкцію футбольного поля: укладено новий газон, облаштовано систему автоматичного поливу поля та дренажну систему, встановлено поліуретанове покриття бігових доріжок, вмонтовано огорожу, попереду – тільки розмітка футбольного поля. Тому, якщо ми разом з ДЮФК «Ніка-05» та Вовчинецькою сільською радою об’єднаємо зусилля, то, цілком можливо, що саме наша «Академія футболу» стане основним осередком формування чемпіонів всеукраїнського, а то і міжнародного рівнів».

Про взаємовигідну співпрацю між сторонами, безперервне навчання футболістів, починаючи від дитячого віку, до студентів університету, а згодом і чемпіонів, наголосив член правління ДЮФК «Ніка-05» Олег Коржак. За словами Олега Володимировича тільки  при комплексному підході до реалізації проекту «Академія футболу» можна досягнути максимально позитивного результату.

Загалом, укладений сторонами договір передбачає: активізацію розвитку й популяризацію футболу в м. Івано-Франківську та області, залучення дітей та юнаків до спорту, пропагування здорового способу життя та залучення молоді з інших міст та областей до навчально-спортивного процесу; здійснення профорієнтаційної роботи серед школярів та створення умов для проходження практики студентами університету та сприяння їм у працевлаштуванні. Сторони також домовились сприяти об’єднанню працівників у колективи фізичної культури або спортивні клуби.

Отож, готуймося вболівати!

Українська