Виховати енергетично свідоме покоління

Саме заради цієї шляхетної мети сьогодні, 11 червня, відбулось підписання Угоди про співпрацю між   Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та  Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

«Ми вбачаємо в цій Угоді насамперед енергетичну складову. Про енергетику та її проблеми сьогодні не говорить хіба що лінивий. Ми, як університет, покладаємось у цій, такій важливій для державної безпеки, сфері на науку та освіту. Але ця освіта повинна починатись не на студентській лаві, а ще в школі, а навіть у дитячих садочках. Ми повинні вчити дітей любити Землю, ощадно поводитись з природою, яка дає нам можливості добувати енергію й таким чином покращувати якість життя. І кожне марнотратне використання енергії завдає нашій планеті ран, які кровитимуть ще і 100, і 200 років. Тож ми готові долучитись до енергетичного лікнепу, формувати екологічну обізнаність не лише серед молоді, але й серед дітей», - заявив перед підписанням угоди ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський.

Підтримав його й другий підписант Угоди – директор Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міськради Ігор Максимчук:

«Ми зацікавлені, щоб діти з раннього віку визначались з фахом, щоб залучати більше дітей до природничих і точних наук, прищеплювати їм дружнє відношення до природи, виховувати енергетично свідоме  покоління».

Засади та напрями співпраці сторін, визначені в Угоді, покликані виконати просвітницьку та популяризаторську роль. Адже дітей   часто ваблять цікавинки, досліди, квести, ігри – коли знання не лежать на поверхні, а їх треба, що називається, «видобувати». А коли з тобою працюють ще й вчителі чи науковці, або ти маєш можливість попрацювати в надсучасній лабораторії ІФНТУНГ – то це взагалі круто!

На підписанні Угоди були також присутні проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Максим Карпаш, методист інформаційно-методичного центру Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міськради Ольга Солом’яна та спеціаліст департаменту з керування проектами Інна Брюховецька, які напрацьовували положення Угоди упродовж кількох місяців. Сторони проводитимуть спільні конференції, круглі столи, організовуватимуть курси та конкурси серед учнівської спільноти міста у науково-технічній сфері шкільної освіти та позанавчальної виховної роботи шкільних та позашкільних навчальних закладів. Усі зусилля інституцій будуть спрямовані на розвиток соціальних, культурних, освітніх програм задля забезпечення потреб особистості у творчій самореалізації, створення умов для інтелектуального, духовного і фізичного розвитку дітей шкільного віку, учнівської молоді, а також для підвищення рівня кваліфікації працівників освіти.

Гості також відвідали Геологічний музей та надсучасну лабораторію тампонажних розчинів.

 

Одночасно була також була підписана Угода про співпрацю між Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради та Науковим містечком «Нова енергія».

 

 

 

Українська