Висококваліфікованих енергоаудиторів для роботи з Фондом енергоефективності та ОСББ готують в ІФНТУНГ

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу 30 вересня стартували курси із професійної підготовки фахівців із сертифікації енергетичної ефективності й обстеження інженерних систем будівель і споруд. Навчання організовано в рамках реалізації проєкту «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S21) в Україні», який впроваджується відповідно до угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ (Gmbll).

Показово є те, що ІФНТУНГ входить до тієї невеликої кількості університетів, які є учасниками програми «Заклади вищої освіти – платформа для підготовки висококваліфікованих енергоаудиторів» та мають досвід підготовки фахівців з обстеження інженерних систем та проведення аудиту енергетичної ефективності будівель. Зокрема, нашим університетом уже було підготовлено більше 30 енергоаудиторів.

Привітали майбутніх професійних енергоаудиторів проректор з науково-педагогічної роботи, голова атестаційної комісії Максим Карпаш та викладач-тренер Сергій Максим'юк. Зокрема, Максим Олегович відзначив: «Без підготовки професійних енергоаудиторів та якісного аналізу споживання ресурсів рухатися вперед на шляху впровадження реформ неможливо. Саме від компетентної та фахової роботи енергоаудитора залежить сьогодні успішність впровадження реформи енергоефективності в Україні. Тому вітаю вас із цим важливим рішенням та наголошу, що університет зацікавлений у зворотньому зв’язку та подальшій тісній співпраці із фахівцями, які пройшли у нас навчання».

Курси триватимуть три тижні. Після закінчення навчання учасники отримають знання та практичні навики для проведення енергетичних аудитів, що буде засвідчено відповідним сертифікатом.

Довідково. Навчання та атестація фахівців здійснюється при Центрі сталого розвитку на базі кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики. Навчальна програма, за якою здійснюється підготовка енергоаудиторів, повністю відповідає вимогам Фонду енергоефективності.

Українська