Викладачі ІФНТУНГ пройшли навчання на базі міжнародного центру GIZ

Доценти кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Інституту архітектури, будівництва та енергетики Андрій Вікторович Яворський (термін навчання 11-15 листопада 2019 р.) та Віталій Сергійович Цих (термін навчання 18-22 листопада 2019 р.) отримали сертифікати про успішно пройдене навчання щодо особливостей здійснення тепловізійної зйомки.

Інтенсивний та пізнавальний тренінг проходив на базі міжнародного навчального центру GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - Німецьке товариство міжнародного співробітництва) у м. Фельдафінг (Німеччина). Повернувшись із навчання, викладачі ІФНТУНГ із великим задоволенням діляться враженнями: «Навчання проводилося з німецькою педантичністю та відповідальністю. Висококласні лектори надали нам велику кількість як теоретичної, так і практичної інформації щодо термографічних обстежень будівель та електрообладнання».

Відзначимо, що тренінги проводились іноземними експертами в рамках реалізації проєкту «Енергоефективність у громадах II» .

В результаті навчання доц. Андрій Яворський та доц. Віталій Цих отримали такі навики:

✔  працювати з сучасною ІЧ-камерою (відшліфували навички з термографічної фотографії будівель);

✔  аналізувати параметри об'єкта на основі отриманих термограм з ІЧ-камери;

✔  здійснювати термографічний аналіз будівель: теоретична та практична частина;

✔️ використовувати спеціальне програмне забезпечення для оцифровування та опрацювання термографічних зображень;

✔  оцінювати термографічні зображення – аналізувати дефекти теплоізоляції, температурні містки, визначати точки роси, вологості та пошкоджень у будівлях.

Викладачі, учасники тренінгу, також отримали спеціальне завдання – провести термографічне обстеження лікарні в Україні, які будуть обрані на конкурсних засадах.

За результатами термографії енергоаудитори нададуть рекомендації щодо проблемних місць у будівлях лікарні та можливих шляхів усунення недоліків, про що звітуватимуть проєкту.

 

Українська