Викладачі та студенти ІФНТУНГ тестували свої знання з англійської мови

19 травня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу на базі кафедри англійської мови для викладачів, аспірантів, студентів університету відбулось пробне тестування з англійської мови на володіння рівнем В 2 (FCE). Учасниками тестування стали представники різних інститутів, зокрема ІНЕУ, ІАБТ й ін. Вони мали можливість перевірити свої знання лексики та граматики, навички читання, аудіювання, письма.

 Передували тестуванню курси, що відбувались в рамках підписаної у лютому 2017 року угоди про співпрацю між ІФНТУНГ та агенцією іноземних мов «Руна». Як вже повідомляла інформаційна служба університету, агенція іноземних мов зобов’язалась надати послуги з організації міжнародних іспитів з англійської мови відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Крім того, на базі кафедри англійської мови були організовані безкоштовні  курси з вивчення мови для викладачів університету. Слухачі курсів були поділені на чотири групи за рівнем початкових знань. Упродовж навчального року проходили практичні заняття, на яких слухачі знайомились з вимогами міжнародного іспиту та готувались до його здачі. На тестування прийшло понад 20 учасників з найкращим рівнем підготовки, які сподіваються, що їхні знання відповідають вимогам отримання міжнародного сертифікату.

Сподіваємось, що практика підготовчих курсів та нагода здобути міжнародний сертифікат FCE у стінах університету полегшить нелегкий шлях в оволодінні англійською мовою викладачам, молодим науковцям та студентам. В майбутньому заплановано продовжити роботу курсів для викладачів, студентів університету та всіх охочих.

Українська