Безпека та захист іноземних студентів ─ понад усе

Відбулась чергова зустріч проректора з науково-педагогічної роботи, проф. Карпаша М.О., в компетенцію якого входить міжнародна діяльність університету, з іноземними студентами, які навчаються в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Зазначимо, що ІФНТУНГ зосереджує особливу увагу на створення всіх необхідних умов для навчання, умов проживання, захисту, безпеки, творчого зростання та дозвілля іноземних студентів.

Основною метою зустрічі було обговорення проблем  забезпечення якісного навчального процесу, академічної успішності, формування необхідної службової документації для навчання іноземних громадян, нострифікації документів. Детально розглянулось питання щодо організації спортивно-масової роботи з іноземними студентами. Зокрема, Максим Олегович зазначив, що з нового навчального року будуть створені англомовні групи для заняття спортом, що сприятиме швидшій адаптації до студентського середовища. Особливо зосередили увагу на питанні медичного страхування та страхування перед третіми сторонами для іноземних громадян, що навчаються в ІФНТУНГ.

Для університету питання безпеки та захисту студентів-іноземців займає ключове місце. З огляду на це та для кращої поінформованості громадян інших країн щодо своїх прав та обов’язків, на зустріч запросили представників Патрульної поліції Івано-Франківська. Поліцейські провели з присутніми плідну розмову, детально розповівши про права іноземців та їхні дії при зустрічі з патрульною поліцією. Студенти виявили неабияку зацікавленість до розмови з запрошеними гостями, розповідали історії з життя та мали можливість задати питання, які найбільше цікавлять. Поліцейські, в свою чергу, запевнили, що найголовніше завжди зберігати спокій та пам’ятати, що закон на вашій стороні.  

Презентація "Як діяти при зустрічі з поліцією"

Українська