Акція "Архітектурні інсталяції. Нам 10 років"

Гості заходу (зліва-направо) – голова профкому університету М. Дранчук, декан факультету архітектури туристичних комплексів Я. Василишин, ректор ІФНТУНГ  Є. Крижанівський, міський голова Івано-Франківська В. Анушкевичус, завідувач кафедри архітектурного проектування Г. Юрчишин, голова Спілки архітекторів Івано-Франківської області М. Капак та заступник головного архітектора Івано-Франківська О. Баран

Щороку 1 липня українські архітектори відзначають свято професійної майстерності – День архітектури України. Цього року з нагоди свята, факультет архітектури туристичних комплексів ІФНТУНГ організував у фортечній галереї «Бастіон» акцію «Архітектурні інсталяції». Зокрема, акція була приурочена 10-тій річниці існування факультету.

Акція «Архітектурні інсталяції» проходила у форматі виставки дипломних проектів студентів факультету архітектури туристичних комплексів та увінчалась урочистим врученням дипломів випускникам факультету. Підтримку в проведенні акції надали обласне та міське управління архітектури і будівництва та Спілка архітекторів Івано-Франківської області.

Увазі гостей були представлені проекти туристичних і рекреаційних комплексів, проекти на замовлення селищних та районних голів. Серед гостей заходу були ректор ІФНТУНГ Є. Крижанівський, голова профкому університету М. Дранчук, міський голова Івано-Франківська В. Анушкевичус, голова Спілки архітекторів Івано-Франківської області М. Капак та заступник головного архітектора Івано-Франківська О. Баран.

Вступним словом декан факультету архітектури Я. Василишин урочисто оголосив виставку дипломних робіт відкритою та зазначив, що студентські проекти цілком реальні і багато з них будуть втілені в життя. До присутніх звернувся мер Івано-Франківська В. Анушкевичус, який подякував університету за його здобутки, і не тільки на архітектурній ниві, що роблять великий внесок в розвиток міста. Зокрема, В. Анушкевичус поділився враженнями від побачених робіт і підкреслив, що вони є втіленням як класицизму та консерватизму з одного боку, так і креативу з іншого. Ректор університету Є. Крижанівський привітав випускників з успішним завершенням навчання, відзначив професіоналізм професорсько-викладацького складу та розказав про історію становлення факультету. Завідувач кафедри архітектурного проектування Г. Юрчишин висловила подяку організаціям, які допомогли в проведенні акції та детальніше розповіла про проекти, підготовлені студентами. Голова Спілки архітекторів Івано-Франківської області М. Капак побажав випускникам завжди бути активними, цілеспрямованими, розвиватись і втілювати свої проекти в реальність. О. Баран, заступник головного архітектора Івано-Франківська, відмітив творчий підхід при виконанні робіт, а також поділився досвідом роботи з випускниками факультету архітектури ІФНТУНГ, які зарекомендували себе, як висококваліфіковані спеціалісти.

Дипломи випускникам факультету архітектури туристичних комплексів вручав ректор університету Є. Крижанівський. Заключними стали слова випускниці університету Катерини Негрич: «Пам'ятаймо, що нашим обов'язком, як архітекторів, є дбати про наше місто, берегти його історичну спадщину і водночас розвивати сучасний європейський комфорт, адже архітектор повинен вміти відповідати вимогам сьогодення, але і служити вічності».

Гості заходу (зліва-направо) – голова профкому університету М. Дранчук, декан факультету архітектури туристичних комплексів Я. Василишин, ректор ІФНТУНГ  Є. Крижанівський, міський голова Івано-Франківська В. Анушкевичус, завідувач кафедри архітектурного проектування Г. Юрчишин, голова Спілки архітекторів Івано-Франківської області М. Капак та заступник головного архітектора Івано-Франківська О. Баран Член спілки архітекторів України, старший викладач кафедри архітектурного проектування О. Козак разом з головою профкому університету М. Дранчуком та завідувачем кафедри архітектурного проектування, заслуженим архітектором України Г. Юрчишин Ректор університету Є. Крижанівський вручає диплом випускниці факультету архітектури туристичних комплексів К. Негрич

Дипломовані випускники факультету архітектури туристичних комплексів Проекти студентів факультету, нагороджені дипломами ХХІІ Міжнародного конкурсу дипломних проектів випускників архітектурних та художніх спеціальностей вищих навчальних закладів випуску 2012-2013рр. Викладацький склад кафедри архітектурного проектування з завідувачем кафедри Г. Юрчишин та деканом факультету архітектури туристичних комплексів Я. Василишиним

 

Українська