«Щоб у житті дебет сходився з кредитом, а в душі панував баланс!»

За організації кафедри обліку та оподаткування (завідувачка – Кафка С. М.)  Інституту економіки та менеджменту  в Івано-Франківському  національному технічному університеті нафти і газу відзначили  Міжнародний день бухгалтера.   

Повсякденні завдання бухгалтера важко перерахувати: це і ведення обліку, і розрахунки сум податків, і підготовка податкової та фінансової звітності, а нерідко й аналіз фінансового стану підприємства. І це лише верхівка айсберга!

Але саме цей нелегкий фах обрали студенти кафедри обліку та оподаткування, саме тут вони щодня здобувають знання і досвід, а сьогодні – зібрались в дружній, невимушеній атмосфері зі своїми викладачами та дирекцією ІЕМ, щоб відзначити професійне свято. 

Перше вітальне слово виявилось знаковим – до присутніх звернулась проф. кафедри Орлова В. К., яку справедливо вважають корифеєм бухгалтерської науки та яка стояла біля витоків бухгалтерської спеціальності в ІФНТУНГ. Вона й сьогодні викладає бухгалтерський облік, і повністю віддається улюбленій справі, вважаючи:

«Хто не знає бухгалтерії, той ніколи не посяде ключових позицій в економіці. Слід також розуміти,  що до бухгалтера виставляють високі не лише професійні вимоги – як то ретельність, точність, компетентність, але й моральні – порядність та чесність. Попри все, ця професія дуже цікава і творча, особливо сьогодні, коли все в нашій країні так швидко змінюється. Та нашим студентам варто пам’ятати: які б зміни не відбувались, диплом магістра буде цінуватись завжди! Тож хай наші випускники реалізуються в професії, отримують гідну зарплату, проживуть щасливе життя, в якому дебет буде сходитись з кредитом, а в душі пануватиме баланс!»

Гості заходу – Дзьоба О. Г., директор ІЕМ та Войтків Л. С., заступниця директора ІЕМ, органічно почувались на святі й вітали своїх колег і студентів. Вони підтвердили спільну думку про велику повагу до професії бухгалтера, яка панує у світі. Присутнім приємно було почути, що перші великі успішні компанії на Прикарпатті розкручували випускники кафедри обліку та оподаткування (прим. ВІЗГ: раніше – кафедри обліку та аудиту). Дирекція дякувала студентам за їхній вибір, наставляла на успішне професійне життя та бажала благополуччя, щастя та родинного затишку.

З нагоди Міжнародного дня бухгалтера грамотами були відзначені викладачі кафедри – доц. Долішня Т. І., доц. Негрич І. М., асис. Медвідь І. Б., та студенти – Рожко Г. (ОП-18-1), Найда О. (ОП-18-1), Вагилевич М. (ОП-17-1), Дричак А. (ОП-17-1), Кириленко Т. (ОП-16-1), Парцей І. (ОП -18-1к).

А далі свято продовжилось завдяки доц. Савчук Т. В. у неформальній обстановці: жарти, скетчі, іронічні презентації себе у професії бухгалтера від студентів різних курсів, які переривались оплесками та сміхом, а ще унікальні «бухгалтерські» тортики. І все це під пильним оком журі, яке визначало переможців! Отож, головний приз –  екскурсією в Наукове містечко «Нова енергія», вибороли студенти групи ОП-16-1!

Вітаємо переможців! Вітаємо також з професійним святом викладачів і студентів-бухгалтерів, а також працівників університетської бухгалтерії, які компетентно, ретельно, чесно та високо несуть свою місію бухгалтера!

Українська