«Тарас Шевченко - великий син свого народу»

9 березня 2017 року у конференц-залі науково-технічної бібліотеки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулася музично-поетична акварель «Тарас Шевченко - великий син свого народу», метою якої було гідне вшанування пам’яті великого Кобзаря і популяризації його літературної та мистецької спадщини.

Великі поети – вічні супутники свого народу і цілого людства. Таким вірним, благородним супутником на дорогах століть став для україн­ців, для всіх братніх народів Тарас Шевченко – гордість і слава української нації.

У особі Тараса Шевченка український народ  ніби об`єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.

Активну участь  у заході взяли студенти І курсу Інституту нафтогазової інженерії та Інституту економіки та управління у нафто-газовому  комплексі.

Ведучі Дарина Здоровик та Назарій Панасюк розповіли про нелегкий життєвий шлях Тараса Шевченка, історію видання «Кобзаря». Який вперше вийшов 12 лютого 1840 року.

Вічні рядки творінь великого поета та художника  лунали у виконанні студентів нашого університету Ірини Константюк та Ольги Маслій.

А також звучали записи пісень на слова Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої…», «Минають дні», «Тополя», «Мені однаково».

Цікавим доповненням до виконання поетичних творів стала відео-демонстрація картин та малюнків Шевченка.

На завершення заходу Діана Лесюк прочитала авторський вірш «Надія», що приємно вразило присутніх сучасним баченням творчості Шевченка.

Під час заходу експонувалася книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко – поет, який єднає минуле, теперішнє і майбутнє».

 

Українська