«Моя професія ─ мій успіх»: в ІФНТУНГ відсвяткували День економіста

Сьогодні, 12 жовтня, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулись святкові заходи з відзначення міжнародного Дня економіста. Організатор — новостворена кафедра прикладної економіки Інституту економіки та менеджменту, утворена 27 серпня 2018 року шляхом об'єднання кафедри економіки підприємства і кафедри економіки природокористування та організації виробництва.

Святкування проходило у теплому, дружньому, щирому колі студентів, випускників, викладачів кафедри, Інституту економіки та менеджменту й керівництва університету.

З вітальним словом до присутніх звернулась завідувач кафедри прикладної економіки, доцент Бережницька Уляна Богданівна: "Це перший наш спільний захід зі студентами, в рамках якого ми хотіли запровадити традицію «живого», неформального спілкування як з викладачами, так і з випускниками нашої кафедри. Часто саме такі людські відносини є ключем до успіху, так формується міцна та дружня команда."

Вітаючи присутніх, проректор з наукової роботи, професор Чудик Ігор Іванович зазначив, що з економікою нас від народження пов’язує доля, економіка є всюди, оскільки від неї залежить прогрес як у житті, так й у державі. А економіка в нафтогазовій галузі, якої навчають в нашому університеті, є стратегічною і однією з найважливіших для нашої країни, адже від неї залежить геополітична ситуація та розвиток в Україні. Директор Інституту економіки та менеджменту, професор Дзьоба Олег Григорович відзначив, що хороші економісти ─ це неоціненний потенціал не тільки університету, а й регіону та держави, саме таких економістів готують в нашому університеті, всесвітньовідомі випускники ─ цьому доказ. Професор Данилюк Микола Олексійович ─ один із фундаторів економічної науки в ІФНТУНГ, ознайомив присутніх із славною історією кафедри, заглянувши ще у далекий 1964 рік, коли вперше почали готувати фахівців-економістів. З того часу підготовлено понад п`ять тисяч успішних економістів,  які сприяють розвитку нашої держави.

На захід також завітали випускники 2012 року – молоді, амбітні та успішні економісти – Тарас Назарук та Богдан Корольчук. Вони розповіли свою історію успіху, яку розпочали ще з університетської парти. «Пройдений шлях був важкий, мали місце і поразки, і перемоги, але ніколи не потрібно зупинятись на досягнутому, потрібно завжди ставити перед собою високі цілі».

Ще одним приємним сюрпризом для присутніх були відео-звернення всесвітньовідомих економістів ─ Романа Шеремети та Юрія Боця. Випускники поділились «рецептами успіху» для майбутніх економістів, відзначивши, що, якщо є знання і прагнення до професійного розвитку, кар'єра обов’язково буде складатися успішно.

Урочисте святкування продовжилось в ігровій формі ─ всі присутні взяли участь у цікавій та пізнавальній грі «Економіка». Студенти вкотре переконались, що університетське життя яскраве та різноманітне, а навчання – це не лише лекції, а й інші цікаві форми сприйняття та засвоєння матеріалу.

Отож, якщо любите математику, маєте організаторський хист, хочете бути успішними та розвивати країну, економіст – Ваша майбутня професія!

 

 

Українська