«Компетентність та людяність повинні бути у пріоритеті!»

З цими словами звернувся директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Дмитро Дзвінчук до магістрів п’ятого випуску спеціальності «Публічне управління та адміністрування» на урочистій церемонії вручення дипломів. Дмитро Іванович переконаний:

«Знання та відношення державних службовців до людей формують суспільну думку про владу. Впевнений, що наші викладачі зуміли навчити вас не лише процесам державотворення й розбудови правової держави, не лише розширили ваші горизонти щодо реформування публічного управління на основі демократичних засад та проведення адміністративної й муніципальної реформ, але й зробили з вас компетентних, свідомих, діяльних працівників органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних та приватних установ  та організацій, громадських активістів. Дослухайтесь до людей та будьте гідними високого звання державного службовця! І вдалого всім кар’єрного зростання!»

Підготовку управлінських кадрів  університет здійснює понад 20 років, магістрів публічного управління та адміністрування – з 2016 року. Загалом за цією лише спеціальністю підготовлено 467 магістрів для органів влади. Але цьогорічний випуск, який налічує 122 магістри, особливий. Вперше управлінцям довелось через пандемію вчитись дистанційно. Були навіть побоювання – чи вдасться набратись необхідних компетенцій, оволодіти знаннями та вміннями, необхідними для управління соціальними та економічними процесами на державному, регіональному та місцевому рівнях. Проте страхи виявились марними. ІГПДУ створив належні умови для навчального онлайн-процесу. Попри карантинні обмеження викладачі – професори й доценти, повністю викладались на дистанційних заняттях, використовували новітні посібники, підручники, мультимедійні матеріали.

Особливим було й вручення дипломів – з дотриманням дистанції, у масках та у п’ять етапів, але все ж у мантіях та магістерських шапочках та з піднесеним настроєм. Кожну групу випускників-магістрів прийшли привітати високопосадовці місцевого самоврядування і обласної адміністрації, серед яких керівник апарату Івано-Франківської  обласної державної адміністрації Роман Маланій, заступниця голови Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, міський голова Івано- Франківська Руслан Марцінків та начальник відділу управління персоналом Івано-Франківської ОДА Анатолій Мельничук, а також ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський,. Всі вони вітали випускників з успішним завершенням навчання та бажали їм плідно працювати на розбудову України та Прикарпаття, використовуючи отримані знання та досвід, брати на себе відповідальність, ухвалювати правильні рішення, змінювати майбутнє нашої країни на краще.

Випускники кожної групи не скупляться на слова подяки професорсько-викладацькому складу, який забезпечував високопрофесійну підготовку фахівців. Серед нових магістрів багато випускниць, що не може не радувати. Адже не секрет, що Україна все ще відстає від європейських країн за кількістю жінок-політиків, -депутатів, -управлінців, чого не скажеш про цьогорічний випуск магістрів публічного управління. Проте всіх магістрів – і чоловіків, і жінок –  об’єднує високий професіоналізм, які вони принесуть на свої робочі місця. Декілька випускників навіть отримали від ІГПДУ рекомендаційні листи на роботу. Тож на такій оптимістичній ноті завершується 2020 рік в ІГПДУ.

Вітаємо магістрів! Здоров’я вам, щастя, успіху та здійснення мрій! В добру путь в Новому 2021 році!

Українська