Кафедра архітектури та містобудування

Адреса

Контактна інформація

       Кафедра архітектури та містобудування – 4 корпус, ауд. 4411

       Тел. 72-71-92

       E-mail: kafap@nung.edu.ua
                 

Про кафедру

Фотогалерея та архів новин кафедри (за посиланням) >>

 

Кафедра архітектурного проектування Інституту архітектури, будівництва і туризму була утворена у 2004 році.

У 2018 році кафедра архітектурного проектування була переіменована на кафедру архітектури та містобудування шляхом об'єднання кафедр архітектурного проектування та кафедри основ архітектури.

Кафедра архітектури та містобудування забезпечує підготовку архітекторів за двома рівнями вищої освіти: бакалавр та магістр, спеціальність 191 «Архітектура та містобудування».

За останнє десятиріччя кафедрою було підготовлено понад 325 бакалаврів, 125 спеціалістів та 40 магістрів, які проявили себе кваліфікованими спеціалістами в управлінських архітектурних установах, науково-проектних інститутах, проектних організаціях України та Європи.

З періоду створення кафедри викладачі та студенти займаються дослідженням архітектури Прикарпаття та міста Івано-Франківська, а також перспективами розвитку міст, селищ та рекреаційних гірських зон. У проектних та науково-дослідних роботах представлений пошук вирішення актуальних проблем з історії та теорії архітектури і суміжних дисциплін, в тому числі, з охорони пам'яток.

Науковий напрям кафедри – вивчення особливостей та характерних рис  архітектури Українських Карпат та відтворення їх у  архітектурних вирішеннях.

Викладачі кафедри крім того, що керують науково-пошуковими та проектними роботами студентів, проводять власні наукові дослідження та виконують проектні роботи.

Наукові дослідження і творчі розробки проводяться за напрямами:

-  архітектура житлових та громадських споруд;

-  архітектурні теорії у сучасному проектуванні;

-  генеза рекреаційної архітектури;

-  архітектурна організація рекреаційного простору Українських Карпат;

-  дослідження історико-архітектурної спадщини міст Західної України;

-  архітектура сакральних споруд та комплексів.

Викладачі  кафедри працюють над розробленням  навчально-методичної літератури та монографій., беруть участь у міжнародних наукових конференціях та конгресах, підвищують свій рівень кваліфікації у закордонних ВНЗ. Із власної ініціативи викладачі кафедри проводять навчально-освітні екскурсії зі студентами по Україні та Європі.