Мандрик Олег Миколайович

Українська
Вчене звання: 
Науковий ступінь: 

 

 МАНДРИК ОЛЕГ МИКОЛАЙОВИЧ (1968 р. н.) належить до тієї когорти людей, які випромінюють надзвичайну життєву енергію, вдало поєднують працю у викладацькій, науковій та адміністративній сферах.

Випускник ІФІНГ (1992 р.), у 1996 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення методів підвищення експлуатаційних характеристик замкових різьбових з'єднань бурильних колон», а в 2013 р. — докторську дисертацію на тему «Наукові основи підвищення рівня екологічної безпеки при транспортуванні природного газу».

Серед основних напрямів наукових досліджень:

  • екологічна безпека транспортування природного газу;
  • дослідження технічного та екологічного ризику при експлуатації нафтогазових об'єктів;
  • удосконалення системи екологічного моніторингу за об'єктами нафтогазового комплексу.

Є членом редколегії науково-технічних фахових журналів: «Environmental Problems» (НУ «Львівська політехніка»), «Екологічна безпека та збалансоване ресурсокористування» (ІФНТУНГ), «Scientific Bulletin of North university of Baia Mare» (Румунія, індекс цитування ProQuest; науково-метрична база EBSCO).

Олег Миколайович – член спеціалізованої вченої ради із захисту кандидатських і докторських дисертацій зі спеціальності Д.20.052.05 «Екологічна безпека».

У його навчально-педагогічному та науковому доробку понад 100 публікацій, чотири монографії, один словник українсько-польсько-англійських геологічних і екологічних термінів та вісім патентів. Просуває нові методи дуальної освіти в Україні.

Великий досвід роботи на керівних та управлінських посадах: з  2007 року - декан інженерно-екологічного факультету, а з 2013 р. — директор Інженерно-екологічного інституту. У 2014 р. обійняв посаду проректора з науково-педагогічної роботи університету,  з  лютого 2019 року – першого проректора.

Серед важливих аспектів адміністративної роботи проф. О. М. Мандрика –  участь у програмі отримання студентами подвійних дипломів європейського зразка ІФНТУНГ та Краківської гірничо-металургійної  академії ім. С. Сташіца (AGH).  У червні 2016 р. його нагороджено Почесною шпагою за довголітню співпрацю на ниві науки між ІФНТУНГ та AGH.

Під його керівництвом на Всеукраїнському конкурсі програм розвитку місцевого самоврядування у 2012 р. виграно Міжнародний проект «Управління ділянками, забрудненими нафтопродуктами» та проект «Створення протипаводкового полігону для підвищення рівня екологічної безпеки з центром у с. Маріямпіль Галицького району Івано-Франківської області».

 З листопада 2018 року очолив Басейнову раду Дністра – громадську організацію, що займається проблемами якості води в країні та, зокрема, басейну Дністра.